Tina Hult vant National Award i SWPA

Tina Hult fra Karmøy gikk til topps i den nasjonale delen av Sony World Photography Award med bildet «From the Past».

Sony World Photography Award er verdens største fotokonkurranse målt i antall innsendte bilder, og Hults bilde gikk altså helt til topps i den nasjonale kategorien for Norge. Bildet er en del av en serie kalt «The Workmanshouse Daughter», en serie vi også har fått stifte bekjentskap med i Fotografis egne konkurranse.

– Jeg føler meg beæret over å vinne den nasjonale prisen for Norge i år, forteller Hult i en pressemelding i dag. Å få denne type anerkjennelse gir meg en bekreftelse på at det jeg skaper er bra, og at jeg treffer mennesker med bildene mine. Det gjør at det er verdt å bruke all den tid og planlegging jeg bruker på bildene, og gir meg styrke til å fortsette å skape kunst-fotografi. Jeg tror at om du ønsker noe, og jobber hardt for å oppnå det, vil hele universet hjelpe deg å oppnå det.

Bildet er tatt som en del av en serie fra Visnes:

– Bildet «From the Past «er fra en konseptuell serie som heter «The Workmanshouse Daughter», som er tatt i en av de gamle gruvehusene i Visnes. Min tanke var å skape en sterk serie om en tapt tid. I gamledager var bildene alltid i svart-hvitt, men jeg bestemte meg for å gå for en sterk fargepalett i stedet. Bildet ble tatt med en 50mm 1.4 linse i januar 2014, avslutter Hult.

Forøvrig gikk andreplassen til Fredrik Solbrekken og tredjeplassen til Tommy Eliassen. Vinneren vil være representert i utstillingen på Sommerset House i London fra 24. April til 10. Mai.

www.worldphoto.org

Kommentarer

kommentarer

Mer fra Kristin Skåmedal

Mer søkkvått fra Pentax

Da Fotografi testet reisekameraer i fjor, ga vi spesielt god kritikk av...
Les mer

1 Comment

Comments are closed.