Kategori: portfolio

Portfolio: Stephen Gill

Portfolio: Stephen Gill

| 22/04/2014

Stephen Gill er kjent for å putte mye rart inn i Rolleiflex-kameraet sitt. Når han så eksponerer trer en ny dimensjon inn i bildene hans. Shoot Gallery i Oslo presenterer ham i Norge for første gang.

Les mer

Mytisk Landskap © Arvid Sveen

Arvid Sveen: Mytisk landskap

| 17/04/2014

Vi har tittet i arkivene og funnet frem passende påskelektyre for våre trofaste lesere: Fotograf Arvid Sveen brukte flere år på å fotografere samiske offerplasser og andre hellige steder i våre nordligste fylker i serien “Mytisk landskap”. 

Les mer

Portfolio: Dagmara Wojtanowicz

Portfolio: Dagmara Wojtanowicz

| 11/04/2014

Den polske studenten Dagmara Wojtanowicz vant et stipend som bragte henne til Norge og Lofoten. Hun ble et helt år og endte med å reise enda lenger nord, for å gjøre et prosjekt på den samiske kulturen.

Les mer

Foto: Giacomo Brunelli "Eternal London"

Giacomo Brunellis evige London

| 31/03/2014

Den italienske fotografen Giacomo Brunelli, bosatt i London, ble et kultfenomen med sin første bok “The Animals”, hvor han har portrettert katter, hunder, mus og andre dyr, tett på – som en gatefotograf. 

Les mer

Årets EPEA-utstilling på Nobels Fredssenter

Årets EPEA-utstilling på Nobels Fredssenter

| 04/03/2014

Fotografi tok en prat med kurator Rune Eraker og fotografene Espen Rasmussen og Linda Bournane Engelberth om andre runde av The European Photo Exhibition Award. Utstillingen vises nå på Nobels Fredssenter.

Les mer

Never Let Go. Georgina and Ingrid. Foto: Julia Fullerton-Batten

Julia Fullerton-Batten: Mødre og døtre

| 27/02/2014

I anledning Julia Fullerton-Battens utstilling på Fotografiska i Stocholm publiserer vi et intervju som tidligere er vist i papirutgaven av Fotografi.

Les mer

Foto:Sally Mann "Ponchartrain"

Ny bok: Sally Manns Southern Landscape

| 18/02/2014

Fotobøker for feinschmeckere er konseptet til det amerikanske forlaget 21st Editions. Forlaget gir ut håndlagede bøker i små opplag, med håndlagede printer. Av de nye titlene finner vi ”Sally Mann – Southern Landscape”.

Les mer

Tom Sandberg. Foto: Morten M. Løberg

Tom Sandberg (1953-2014)

| 06/02/2014

I forbindelse med Tom Sandbergs bortgang har vi gravd litt i arkivene. Dette er en artikkel fra våren 2005, det året han fikk Fotografiprisen, og var festspillutstiller ved Festspillene i Nord-Norge.

Les mer

© Thorsten Kirschoff

Thorsten Kirschoff: Off walking

| 23/01/2014

Etter en alvorlig sykdom og en serie operasjoner fulgte en lang helbredelsesprosess for den tyske fotografen Thorsten Kirschoff. Tross smertene beordret legene ham til å bevege på seg  – slik begynte han å fotografere sitt eget nabolag.

Les mer

Gunnar Smoliansky Foto: Pål Otnes

Gunnar Smoliansky – Et bilde om gangen

| 09/01/2014

Gunnar Smoliansky er en av Sveriges betydeligste fotografer, og nå vises hans bilder for første gang i Norge. Fotografi møtte Smoliansky for et par år siden og vi publiserer i den anledning en forkortet versjon av intervjuet. 

Les mer

© Stuart Franklin

Portfolio: Stuart Franklins “Narcissus”

| 04/12/2013

Magnum-fotografen Stuart Franklin forelsket seg i den norske naturen og kjøpte like godt hytte her. Fra å fotografere for The Times og National Geographic har han nå vendt linsen mot den nære naturen.

Les mer

© Alfonso Almendros

Alfonso Almendro: Falske minner

| 18/11/2013

Alfonso Almendros bilder er ikke ekte. Konstruerte historier er hva som møter oss i bildeserien ”Family Reflections”

Les mer

Kenneth R. Ekse Jensen: Interfoto Debutantutstilling

Kenneth R. Ekse Jensen: Interfoto Debutantutstilling

| 12/11/2013

Interfoto, Fotografi og Bølgen & Moi presenterer fotoutstillingen ”Don’t believe everything you see” av Kenneth Røstad Ekse Jensen. Jensen er Interfotos debutantutstiller #18 i rekken.

Les mer

© Maurizio Anzeri

Maurizio Anzeri: Broderte hemmeligheter

| 31/10/2013

Den London-baserte italienske kunstneren Maurizio Anzeri bruker fotografiet som et utgangspunkt for videre bearbeidelse. Han broderer rett på gamle bilder og har kalt sine fotografiske verk “Fotoskulpturer”. 

Les mer

© Helene Fjell

Helene Fjell: Inner Self

| 22/10/2013

Helene Fjell er aktuell med utstilling på Celsius Showcase, men hun er langt fra en debutant. Hun har hatt en rekke utstillinger tidligere, og har holdt på med fotografi siden slutten av 1980-tallet.

Les mer

Side 1 of 512345