Pentax på offensiven

Høsten 2010 kjøpte Ricoh Pentaxs kameradivisjon og utviklingen av nye modeller skjøt fart. Nå ser vi de første resultatene, to nye systemkameraer lanseres samtidig. Til høsten er det mer på gang.

Pentax K-500 er en basismodell som henvender seg til førstegangskjøpere, noe som tidligere har vært mangelvare i Pentaxs sortiment. Denne modellen har ikke værsikring,  og Pentax lanserer samtidig en ny værsikret modell, K-50.

– Pentax har de senere årene vunnet mange tester med sine modeller, K-30 og K-5 II. Når modellprogrammet nå blir enda bredere, kan vi møte etterspørselen fra flere kundesegmenter. Alle brukere, fra nybegynnere til avanserte amatører, kan nå finne en Pentax-modell som passer, sier Helge Rose, Nordic Product Specialist for Pentax hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.

Nøkkelegenskaper med K-500 & K-50

1. Høy følsomhet
Kameraene har en CMOS-sensor med en signalbehandling som normalt bare finnes i dyrere modeller. Dette gjør at de nye modellene begge har ISO-innstilling helt opp til 51.200.

2. Bildestabilisering
Som vanlig har Pentax bildestabiliseringen innebygget i kamerahuset, hvilket gjør at stabiliseringen fungerer på alle objektiver.

3. Seriefotografering
Både K-500 og K-50 tilbyr rask seriefotografering med 6 bilder pr. sekund (jpeg).

4. Skjermen
En 3” LCD-skjerm med 921.000 bildepunkter gjør det enkelt å bedømme bildene direkte på kameraet.

5. Full HD-video
Kameraene filmer i Full HD (1920×1080) i H.264 format, med mulighet for å velge antall bilder pr sekund (30, 25 eller 24).

6. 100% søkerbilde
Hva man ser, er hva man får – modellene har en optisk søker som viser 100% av bildet.

7. Avansert autofokus
Kameraene er utstyrt med en Safox IXi+ AF-modul med 11 sensorer, hvorav 9 er av krysstype.

8. Brukervennlig for nybegynneren
Med mange motivprogrammer er det enkelt å få gode bilder under alle forhold.

9. Mulighet for å bruke vanlige AA-batterier
Kameraene leveres med et oppladbart Li/Ion-batteri, men kan også drives med vanlige AA-batterier (krever en batteriholder som er ekstrautstyr). En stor fordel med dette er at man kan bruke f.eks. Energizers Lithium-batterier som fungerer under svært lave temperaturer, der andre batterier ikke kan brukes.

K-50 er dessuten værsikret, og leveres med værsikret optikk.

Pris og levering
Pentax K-500 blir tilgjengelig hos forhandlere i slutten av juli, og vil koste ca. kr 4.500,- inkl. mva, inklusive 18-55mm objektiv.

Pentax K-50 blir tilgjengelig hos forhandlere i slutten av juli, og vil koste ca. kr 5.500,- inkl. mva, inklusive 18-55mm WR objektiv.

Screen Shot 2013-06-13 at 11.44.28 AM

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Dok12 nær utsolgt i romjula
Dokumentarfotofestivalen Dok 12, i regi av Pressefotografenes klubb, er i ferd med...
Read More
0 replies on “Pentax på offensiven”