Billy Currie er EISA MAESTRO 2014-2015

© Billy Currie

Hvert år arrangerer EISA en europeisk fotokonkurranse hvor én vinner fra hvert medlemsland går videre til den internasjonale finalen. Nå er årets vinnerne av EISA MAESTRO kåret og her er de tre beste bildeseriene med årets tema «Arkitektur».

© Billy Currie
© Billy Currie

EISA-juryen, som består av 16 redaktører i EISAs fotomagasiner, har kåret de tre vinnerne av prisen EISA MAESTRO 2014-2015. I år var det en amatørfotograf fra Storbritannia som stakk av med førsteprisen.

 

EISA MAESTRO 2014-2015 og vinner av 1.-premie: Billy Currie (UK)

Billy Currie har modnet relativt sent som fotograf. Ideen om å fotografere hadde aldri streifet ham før for seks år siden, da han først plukket opp et kamera utelukkende for å fotografere sine hunder. For han visste ordet av det, var fotografi blitt en besettelse.

Som yrkesaktiv innen IT mener Bill det er hans databakgrunn som trigget interessen for å utfordre grensene innen digital fotografering. For tiden kan han skilte med en Canon EOS 1DX og et stort utvalg objektiver, fra en 24–105 mm telezoom til en 17 mm vidvinkel. Billy bor i Stirlingshire, Skottland med sin kone og sønn.

 

2. premie-vinner: Eric Dufour (Frankrike)

Denne selvlærte fotografen begynte i faget i 2006, da han benyttet sine utallige reiser til å fokusere på minimalistisk arkitektur i store byer. «I min kontinuerlige leting etter det estetiske liker jeg å merke meg kurver, linjer og diagonaler, leke med symmetri og peke på motiver som gjentar seg. Jeg er tiltrukket av grafiske og geometriske former, motiver med en dominerende farge og spesielle minimalistiske miljøer. Spesielt liker jeg å fotografere enkle ting som trigger følelser og uttrykker konsepter uten overflødig innhold. De siste månedene har jeg blitt opptatt av å jobbe med fargerike, grafiske motiver – dette henger trolig sammen med behov for litt munterhet i vår dystre verden». Eric Dufour har vært fotograf på heltid siden 2013, med varierte jobber innen sosial fotoreportasje, illustrasjon og kunstfotografi.

 

3. premie-vinner: François Bogaerts (Belgia)

François ‘Sus’ Bogaerts jobber som teknisk operatør ved feriesenteret Center Parcs De Vossemeren i Lommel i Belgia. Fra ung alder har han vært interessert i å ta bilder, først med film i kameraet. «Jeg har tilbrakt mange dager i mørkerommet med å se bildene tre fram i fremkallerskålen», minnes Sus. hans første digitalkamera var en Kodak DC20, med en heidundrende 493 x 373 piksler oppløsning.

Hans forhold til fotografi har utviklet seg med årene. «På min første tur til Island i 2006 med tre av mine fotoklubbvenner, knipset vi bare vekk etter alt vi så. I år var jeg tilbake for sjette gang, og hadde sett for meg alle bildene jeg ønsket å ta.

Fotografi er fortsatt en hobby for Sus. «Jeg tror ikke jeg kunne ta bilder under press», innrømmer han. Favorittmotivene er landskap og arkitektur.

Hvert år arrangerer EISA en europeisk fotokonkurranse hvor én vinner fra hvert medlemsland går videre til den internasjonale finalen. Årets tema i EISA MAESTRO er «Arkitektur».

Tags from the story
More from Toralf Sandåker
EISA PROFESJONELLE SPEILREFLEKSOBJEKTIV 2017-2018
Canon EF 16-35mm F2.8L III USM Canon EF 16-35mm F2.8L III USM...
Read More
0 replies on “Billy Currie er EISA MAESTRO 2014-2015”