3 på rad: Helgens utstillinger

© Jean Michel Fauquet

I disse dager åpnes mange fotoutstillinger i hovedstaden. Her er tre tips til ferske utstillinger som er verd å få med seg. 

Jean-Michel Fauquet

Willas Contemporary viser nå serien Traces of Being med den franske kunstneren Jean-Michel Fauquet. Fauquet samler pappesker og andre materialer som han bruker i sine stemingsfulle fotografier. Han skaper sitt spesielle uttrykk ved å bearbeide fotografiene etter kopieringen, hvor han maler direkte på sølv gelatin-kopiene.

Utstillingen viser både stilleben, landskaper og portretter, alle med et mørkt og nostalgisk, uttrykk hvor Fauquet inviterer oss inn i sin fascinerende verden.

Jean-Michel Fauquet har arbeidet som kunstner i over 30 år og er innkjøpt av blant andre Bibliothèque Nationale de France, Maison Européenne de la Photographie og Musée National d’Art Moderne.

www.willas.com

David Bowie © Terry O'Neill
David Bowie © Terry O’Neill

Terry O’Neill

I femti år har fotografen Terry O’Neill tatt bilder av rockestjerner og skuespillere. Nå vises utstillingen Icons på Galleri FinArt i Oslo. Utstillingen inneholder i underkant av 90 verk fra hele hans karriere, med fotografier av blant annet Brigitte Bardot, Frank Sinatra, David Bowie, Faye Dunaway og Mick Jagger.

På 80-tallet fotograferte Terry O’Neill stadig mer for Hollywood og hans ekteskap med Faye Dunaway bidro nok også til hans internasjonale fremgang.
O’Neill er virkelig en av de store, klassiske portrettørene og i dag, fredag 22. januar, har du mulighet til å oppleve ham i en artist talk sammen med journalisten Robin Morgan.

www.fineart.no

© Dag Jenssen
© Dag Jenssen

Dag Jenssen

I morgen, lørdag 23. januar, åpner en utstilling på Det Norske Teateret med bilder tatt av fotograf Dag Jenssen. Jenssen har i fem år jobbet med Scene 3 på Det Norske Teatret, der han har fotografert alle forestillingene siden starten. Utstillingen er på mange måter en jubileumsutstilling hvor 25 bilder fra teaterets oppsetninger vises i foajeen på teateret.

Utstillingen åpnes lørdag 23. januar klokken 17.30. Det blir tale og underholdning av Bjørn Eidsvåg.

www.detnorsketeatret.no

Written By
More from Pål Otnes
Dag Alveng på Henie Onstad Kunstsenter
Nå vises en stor retrospektiv utstilling på Henie Onstad Kunstsenter. «Tid som...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”