3 på rad: Editions du Lic

I det stille har Editions du Lic bygget seg opp til å bli ett av våre meste spennende fotografiske forlag. Vi tok en visitt for å se næremere på hva de har i hyllene.

Bak en anonym dør på Majorstua i Oslo møter vi primus motor Nicholas McLean og hans bedagelig anlagte hund. Siden 2012 har Nicholas bygget opp en betydelig katalog med fotobøker i begrensede opplag, og lokalene rommer bøker, alle fylt med fotografi fra inn- og utland.

Det er foreløpig bare to norske fotografer representert i hyllene, Massimo Leardini og Julie Pike, i tillegg til internasjonale navn som Tiane Doan Na Champassak, Ren Hang og Rita Lino. Her er tre spennende utgivelser vi ønsker å dele med Fotografis lesere.

Edition-du-lic_A_Drop_In_The_Ocean
Alessandro Calabrese og Milo Montelli: A drop in the ocean.

Alessandro Calabrese og Milo Montelli: A drop in the ocean

Boken er et dokument over den italienske professoren Sergio Romagnoli, fullt og helt basert på hans egene bilder. Hans historie endte tragisk, etter å ha mistet en sønn reiste Romagnoli og hans kone til den afrikanske lilleputt-staten Sao Tomè and Príncipe for å jobbe på et barnehjem. I 1994 ble han drept på øya av ukjente gjerningsmenn, i  en alder av 37 år.

Romagnoli var ingen profesjonell fotograf, men etterlot seg en stor mengde fotografier. Her fantes både private snapshots og vitenskapelig dokumentasjon. Dette materialet er utgangspunktet for boken av de italienske fotografene Alessandro Calabrese og Milo Montelli, som spurte familien om å få få tilgang til arkivet. Fotografene fikk frie tøyler i arbeidet og resultatet er en spennede reise og en honør til Sergio Romagnoli og hans alt for korte liv.

Rita Puig-Serra Costa: Where mimosa bloom
Rita Puig-Serra Costa: Where mimosa bloom

Rita Puig-Serra Costa: Where mimosa bloom

Det å lete utenom de store forlagene er often en spennende reise, hvor det fortsatt er plass til  mer uppdagede talenter. Rita Puig-Serra Costa er en spansk fotograf som til daglig jobber i tidsskriftet Terranova i Barcelona. Hennes fotoprosjekt «Where mimosa bloom» har fått mye oppmerksomhet, og boken med samme navn er en spennende produksjon i regi av Editions du Lic.

Boken er et resultat av et to år langt prosjekt hvor fotografen finner balansen mellom det estetiske og det utfordrende. Det er en gjennomgående følelse av sorg i boken – bakgrunnen for denne visuelle reisen er savnet etter fotogtrafens mor som gikk bort for noen år siden.

Tiane Doan na Champassak: Sunless.
Tiane Doan na Champassak: Sunless.

Tiane Doan na Champassak: Sunless

Tiane Doan na Champassak er en produktiv fotograf som tidligere har gitt ut en rekke fotobøker. Sunless er, i motsetning til de to andre bøkene, en ren konseptbok. Her blandes harde sorthvitt-bilder av blant annet arkitektur og byrom, med aktibilder i sterke primærfarger. Hvert sorthvitt-fotografi deles i to av et blad aktbilder, så for å se hele sorthvitt-bildet må bladet i mellom holdes rett opp fra boken.

Ideen bak den sterke fargebruken understrekes av at boken kommer i tre utgaver som hver og en baserer seg på én bærende farge; blå, rød eller hvit. Alle tre kommer også i spesialutgaver med en cibachrome print til en betydelig høyere pris, enten med en rød, blå eller hvit print.

www.editionsdulic.com

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Arnfinn Johnsen: Gull
– Det gikk opp for meg at jeg hadde jobbet med våre...
Read More
0 replies on “3 på rad: Editions du Lic”