3 på rad: Fotoarrangementer verdt å få med

Det kan virke som om alle våknet en morgen og det eneste de tenkte på var fotografi. For så mange arrangementer som det er de nærmeste ukene har det ikke vært på lenge. Vi har plukket frem tre arrangementer vi selv skal ta turen innom de nærmeste dagene.

Lansering av NJP: I kveld avdukes arbeidene til de ni fotografene som har vært med i denne runden av mentorprogrammet Norwegian Journal of Photography. Blant fotografene er Adrian Øhrn Johansen, Camilla Jensen, Eirik Brekke, Kyrre Lien, Morten Andersen, Rebecca Shirin Jafari, Tommy Ellingsen, Tonje Bøe Birkeland og Ulla Schildt.

Prosjektene samles og utgis i en fotobok på Journals forlag, som lanseres i Fritt Ords lokaler klokken 19:00 i kveld. Prosjektene fra denne runden spenner fra klassisk dokumentar til de mer kunstneriske innfallsvinklene.

Den canadiske fotografen Donald Webber, som også har skrevet forordet i boken, åpner kvelden med et innlegg om norsk og nordisk dokumentarfotografi sett fra et internasjonalt perspektiv. Alle som har deltatt i denne runden av NJP vil være tilstede. Lanseringen avsluttes med en introduksjon av fotografene som skal være med i neste rund av NJP.

Fritt Ord, Fredag 21. april klokken 19.00.

www.njp.no

Bildetekst: Barna i Haraara-familien i Gaza henger opp tepper for å skjule ruinene utenfor soverommet dems. Familien har flyttet tilbake i leiligheten siden de ikke har noe annet sted å bo. Nabolaget deres ble svært ødelagt av krigen i sommeren 2014. Totalt ble over 100.000 hjem ødelagt eller skadet.
Barna i Haraara-familien i Gaza henger opp tepper for å skjule ruinene utenfor soverommet deres. Familien har flyttet tilbake i leiligheten siden de ikke har noe annet sted å bo. Nabolaget deres ble svært ødelagt av krigen i sommeren 2014. Totalt ble over 100.000 hjem ødelagt eller skadet. © Kyrre Lien

Det aller viktigste øyeblikket: Denne våren lanserer Nasjonalbiblioteket en egen arrangementsserie der fotografiet står i fokus. De tre arrangementene tar for seg fotografiet som nyhetsformidler, krigsfotografiet og kunstfotografiets evne til å kommunisere det subjektive.

Det første av de tre arrangementene går av stabelen nå på onsdag, der Fotografis redaktør Elli Trier møter dokumentar- og pressefotograf Andrea Gjestvang, som vant en rekke priser for en portrettserie med overlevende fra Utøya, Kyrre Lien, som nylig havnet på Forbes’ liste over unge entreprenører, og Magnum-fotografen Jonas Bendiksen.

Alle fotografene jobber fra et journalistisk ståsted, men bildene deres formidler ofte mer enn den rene nyhetsverdien. De fire møtes i en samtale om fotojournalistikkens rolle i dagens samfunn.

Nasjonalbiblioteket 19:00 onsdag 26. april.

www.nb.no

Looking for the masters in Ricardo’s golden shoes

#Blihus!: Fotografihuset arrangerer nå en festival i Rådhusgalleriet i Oslo, som går til og med neste helg. Med et fullpakket program kan man få med seg både utstillinger og foredrag. Her kan man se utstillinger med blant annet Dag Bæverfjord, Catherine Balet og fotografer tilknyttet Tinagent og Uncertain States of Scandinavia.

Klokken ti førstkommende lørdag går startskuddet for et fyldig foredragsprogram. Dagen starter med Chatrine Balet som skal snakke om sitt prosjekt Looking for the Masters in Ricardo’s Golden Shoes, og hun blir fulgt av Henrik Saxgren, som dere også kan lese mer om i neste utgave av Fotografi.

Så ta turen innom for en helg fylt med samtaler om fotografiet.

Rådhusgalleriet, til 1. mai.

www.fotografihuset.no

 

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Mamiya Leaf til Interfoto
Den digitale mellomformatserien Leaf Credo ble lansert for under kun ett år...
Read More
0 replies on “3 på rad: Fotoarrangementer verdt å få med”