3 på rad: Fotobøker i New York

© Jacquelyne Pierson

New York er det nye London for nordmenns shoppingturer. Her er noen av mine favorittbokhandlere i verdensmetropolen, alle gode steder for inspirasjon og shopping.

Courtesy Aperture Foundation

Aperture Foundation
Først ut er Aperture Foundation, som ligger i Chelsea. Jeg har selv jobbet der, og ønsker fortsatt å anbefale bokhandelen og galleriet som ligger i samme lokalet som tidsskriftet ved samme navn. Siden bokhandelen og galleriet er i samme rom passer det å både bla i bøker, samtidig som man kan se utstillingen.

Sarah, som har hovedansvaret for bokhandelen, jobbet tidligere i ICP’s bokhandel og vet det meste om hva som befinner seg på papir i fotobokverdenen. Hun har full oversikt over Apertures egne bøker, men gir gjerne tips om fotografer fra andre forlag også. Husk å sjekke websidene deres for å se om du kan få med deg en boksignering, åpninger eller foredrag med kjente fotografer.

Chelsea er det området i Manhattan hvor de fleste store fotogalleriene er lokalisert, så når du tar deg turen pass på å få med deg de andre utstillingene i området også.

Aperture Foundation
547 West 27th Street, 4th Floor
New York, N.Y. 10001
www.aperture.org

 

© Jacquelyne Pierson
© Jacquelyne Pierson

Sponnbill & Sugartown
Sponnbill & Sugartown er en bokhandel i Williamsburg, et av Brooklyns mest populære områder. De selger bruktbøker, sjeldne bøker og nye bøker. Butikken spesialiserer seg ikke kun på fotobøker, men også kunstbøker og skjønnlitterære verk.

Blant bøkene kan man også finne en del tidsskrifter som er verdt å bla gjennom. Bokhandelen er ikke stor, og det er ofte mye folk i helgene, så ta deg god tid dersom du har tenkt å ta turen innom. De som jobber der har et godt øye for fotografi og kan anbefale både bøker man enten ikke kjenner til, eller bøker man burde kjenne til men som ikke får plass i de mer kommersielle bokhandelene.

Spoonbill & Sugartown
218 Bedford Avenue
Brooklyn, NY 11211
www.spoonbillbooks.com
 
© Michael Fivis
© Michael Fivis

Dashwood
Sist ønsker jeg å nevene Dashwood, en perle innenfor fotobokhandlere i New York. Dashwood ble åpnet i 2005 av David Strettell som tidligere jobbet for Magnum Photos, og ble raskt en av de mest anerkjente fotobokhandlerene i New York. Dashwood har både nye bøker og enkelte vintage samleobjekter, og har en imponerende samling av fotobøker. I tillegg til å være en bokhandel der redaktører fra de store fototidskriftene vanker, har de ofte boksignering med både mer og mindre kjente fotografer.

De ansatte er vennlige og kunnskapsrike og svarer gjerne på spørsmål. Dersom det er et tema du skulle være spesielt interessert i vil de gjerne veilede deg til nye fotografer du helt sikkert ikke kjente til fra før.

Dashwood Books
33 Bond Street
New York NY 10012
www.dashwoodbooks.com
 
Written By
More from Elli Trier
Stian Andersen på Øyafestivalen
Stian Andersen er vant med å stille ut bilder i gallerier, men...
Read More
0 replies on “3 på rad: Fotobøker i New York”