3 på rad: Helgens utstillinger

© Hans Feurer. Vogue Italia, 1981

Det har vært noen gode dager for fotoentusiaster i Oslo, og det slutter ikke med det første. Her er tre av navnene på vår liste over helgens utstillinger: Candida Höfer, Erlend Mikael Sæverud og Hans Feurer.

Galleri K: Candida Höfer – Spaces of Knowledge

Den tyske fotografen Candida Höfer har i disse dager sin tredje separatutstilling hos Galleri K, der hun tar for seg institusjoner som er bygget for å oppbevare store mengder med kunnskap. Utstillingen er en blanding av eldre og nyere verk og inneholder bilder tatt både i utlandet og i Norge. Candida Höfer studerte under Bernd Becher og følger også denne skolens estetikk i sine prosjekter, der nøytraliteten og mangfoldet utgjør en stor del av konseptet.

Utstillingen varer til 8. mars.

www.gallerik.com

© Candida Höfer. Biblioteca América Universidade de Santiago de Compostela I, 2010
© Candida Höfer. Biblioteca América Universidade de Santiago de Compostela I, 2010

Galleri Ramfjord: Erlend Mikael Sæverud – Dagdrøm

Erlend Mikael Sæveruds bilder fortsetter i sin poetiske sorthvit-sjanger, men i motsetning til hans tidligere prosjekt Veien Tilbake Til Siljustøl, som omhandlet hans hjemtrakter, har han i denne utstillingen tatt til gaten for å fotografere. Og det er et unikt gatebilde som trer frem i hans sorthvitbilder. Selv har han sagt; “Det er i gatene jeg finner meg selv. I en dagdrøm blir alt rundt meg et portrett av meg selv.” Men det er viktig å tilføye at det også eksisterer en åpenhet i bildene som gjør dem tilgjengelige for et større publikum. Erlend Mikael Sæveruds serie beveger seg i grenselandet mellom drømmer og virkelighet og kan fort føre til at man fortaper seg i en dagdrøm selv.

Utstillingen varer til 1. mars.

www.galleriramfjord.net

© Erlend Mikael Sæverud
Fra utstillingen Dagdrøm © Erlend Mikael Sæverud.

Qvale Galleri: Hans Feurer – Fashion without a Label

Den Sveitsiske motefotografen Hans Feurer stiller nå ut et godt utvalg av hans bilder i hovedstaden. Bildene viser hans ikoniske 70-talls stil som har preget sidene til blader som Vogue og Elle i flere tiår, og han er fremdeles aktiv som fotograf selv om han nå er i midten av 70 årene. Utstillingen står i kontrast til den mørke vinteren vi har vært igjennom, der den henger med sine sterke farger og godt lyssatte bilder. Du kan forøvrig også lese et lenger intervju med fotografen årets første utgave av Fotografi.

Utstillingen varer til 15. mars.

www.qvalegalleri.no

© Hans Feurer. Vogue Italia, 1981
© Hans Feurer. Vogue Italia, 1981
Written By
More from Elli Trier
Portfolio: Carolyn Drake
Den amerikanske fotografen Carolyn Drake har de siste årene fått mye oppmerksomhet...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”