3 på rad: Helgens utstillinger

Moses Hlongwane. Foto: Jonas Bendiksen

Vi går nok en helg med mengder av gode utstillinger i møte og denne helgen ser vi på hva som rører seg på Shoot Gallery, Fotografiens Hus og CYAN Galleri.

Shoot Gallery: The Last Testament

Jonas Bendiksen har i tre år jobbet med prosjektet The Last Testament. Han har reist verden rundt og funnet i alt syv menn som hevder at de er den sanne Messias. De utvalgte hadde det til felles at de levde i sin åpenbaring over lang tid og med en skriftlig og teologisk gjennomarbeidet posisjon i offentligheten. Han har tilbrakt mye tid sammen med mennene og forsøkt å forstå deres tankesett, teologi og drivkraft. Dette omfattende prosjektet er i tillegg til utstilling også blitt både bok og en TV-serie som i høst vises på NRK.

Fotografi har forøvrig i siste utgave en lengre artikkel om Jonas Bendiksen og de syv Messiasene. Den 29. september presenterer også Jonas Bendiksen prosjektet for publikum i forbindelse med The Big O festivalen på Salt i Oslo.

Utstillingen vises til 5. november.
www.shootgallery.no

Foto: Thron Ullberg

Fotografiens hus: Thron Ullberg

Fotografiens Hus viser nå utstillingen Vilsen av Thron Ullberg. Serien portretterer følelsen av å være «vilsen», som kan oversettes med å ha gått seg vill, gjennom bilder tatt i ulike landskap i Sverige.

– I 2011 ble jeg kjent med en person hvis tanker og ideer minte om mine egne. Jeg husket plutselig hvor fortapt, «vilsen», jeg selv kunne føle meg i den alderen, og hvor fortapt man kan kjenne seg i voksen alder, forteller Thron Ullberg.

– De aller første bildene ble tatt høsten 2011. Da jeg åpnet polaroidbildet visste jeg med en gang hva prosjektet skulle hete. Vilsen ble fotografert mellom 2011 og 2015 med utgåtte polaroider i ulike landskap rundt om i Sverige, alltid med samme person foran kameraet.

Utstillingen vises frem til 22. oktober
www.fotografiens-hus.no

Foto: Arne Strømme

Galleri Cyan: Lill-Ann Chepstow-Lusty og Arne Strømme

Arne Strømme skulle være vel kjent for Fotografis eldre garde av lesere. Hele seks ganger har han vært kåret til Årets fotograf. Han ble også kåret til Fotografen 2016 av foto.no, og en del av premien var en utstilling på Galleri Cyan som har fått tittelen Nærsyn.

Arne Strømme sier selv om utviklingen av sitt fotografi: – Jeg ser innover mer enn utover denne gangen. Nå har jeg muligheten til å vise en annen side ved mitt fotografiske uttrykk. Jeg skifter fokus – på flere plan.

I Cyan Salong kan du se Lill-Ann Chepstow-Lustys utstilling ”Dead Woman Walking”. Fotografen viser gjennom sin sterke bildeserie hvordan hennes kreftsyke mor kjemper mot sykdommen – overgangen mellom liv og død, den nakne smerten og angsten.

Nærsyn vises til og med 31. september, mens Dead Woman Walking vises frem til 10. oktober.
www.cyanstudio.no

More from Kristin Skåmedal
3 på rad: Helgens utstillinger
Det er utrolig mange gode utstillinger å glede seg over i september,...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”