3 på rad: Helgens utstillinger

Raymond Mosken

Denne helgen betyr slutten for en utstilling og starten for to nye. Det er siste helg for Raymond Mosken på Muun Gallery, mens Morten Andersen vises på Shoot Gallery og Gail Albert Halaban på Galleri Qvale.

Muun Gallery: Raymond Mosken 

Denne helgen er siste mulighet for å få med seg utstillingen «Reflections from the surface. 1989-2016.» på Galleri Muun. Raymond Moskens bilder er alle tatt fra luften mellom andre kommersielle oppdrag han har hatt. Utstillingen viser et utvalg av det snart tre tiår lange og fortsatt pågående prosjektet.

Gjennom sine estetiske snapshots tatt i fugleperspektiv forteller Mosken historier om norsk arkitektur, boforhold, industri, landbruk, arbeid og fritid. Og ikke minst hvordan vi mennesker påvirker omgivelsene våre og hvordan det er å leve her nede på overflaten av en planet.

Alle printene i sort-hvitt og er laget ved Pico i Paris, som er samme sted som bland andre Tom Sandberg produserte sine arbeider. Raymond Mosken (f. 1956) har en BFA i fotografi fra Göteborgs universitet (1985-89) og har gjennom karrieren hatt en rekke separatutstillinger og gitt ut flere fotobøker.

Utstillingen vises til og med 19. november.

www.muungallery.com

Morten Andersen

Gallery Shoot: Morten Andersen

Utstillingen “Country.Rock” har blitt til over en periode på 3-4 år hvor Andersen har reist nordover for å utforske den uberørte og krevende naturen.

Serien er en indirekte oppfølger til boken «Untitled.Cities» fra 2013. Men mens «Untitled.Cities» tok for seg fremmedgjøring og forfall i Europas storbyer er hans nye bok litt mer optimistisk. Her fremstiller han den i et narrativ som en slags apokalyptisk framtidsvisjon. En tenkt katastrofe har gjort det sentrale Europa ubeboelig, og de overlevende, som stort sett er ungdom, har trukket til Nord-Norge.

Området er tenkt å være et fristed, ubesudlet fra vår tids sosiale og politiske feiltrinn. Landskapet kan tidvis fremstå dystert og utfordrende, men inneholder også skjønnhet, håp og frihet. Her kan de starte på nytt, lage nye levesett og skape nytt fellesskap i en post-kapitalistisk fremtid.

Utstillingen vises frem til 21. desember.

www.shootgallery.com

Gail Albert Halaban

Qvale Galleri: Gail Albert Halaban

Halaban har fått enorm oppmerksomhet rundt sin serie “Out my Window”, hvor hun fotograferer gjenboere i samarbeid med menneskene som er avbildet. Serien begynte i New York men fikk raskt international oppmerksomhet. Nå foreligger bøker både fra New York og Paris, mens serier fra en rekke nye byer og kontinenter er under arbeid.

Et interessant aspekt ved serien er hvordan den har utviklet seg fra et “konvensjonelt” fotoprosjekt til et deltagende prosjekt, hvor fotografen involverer andre for å få gjennomført opptakene. På grunn av de geografiske avstandene har Halaban sendt sitt kamera til en rekke fremmede mennesker som har hjulpet henne med å gjennomføre hennes ideer. Alt gjort mulig via internettets uendelige nettverk.

Hos Qvale Galleri vises også serien “Hopper Redux” hvor hun har reist til byen hvor mange av Hoppers berømte malerier er gjort. Halaban har selv røtter i Gloucester og hun fant fort ut at det ikke var laget noen oversikt over hvilke hus som var foreviget av Hoppers pensel. Etter mye research har hun gjenskapt disse berømte scenene med sitt kamera, og det med et uttrykk som både gjør honnør på originalverkene og som tilfører noe nytt til stedene hun fotograferer.

Utstillingen vises til over nyttår.

www.qvalegalleri.no

Written By
More from Pål Otnes
Leica Sofort – et instantkamera fra Wetzlar
Leica har vært på hugget de siste årene og lansert flere nye...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”