3 på rad: Helgens utstillinger

Seksuell trakassering i rushtrafikken har vært et stort problem, så egne kvinnevogner har blitt introdusert som en løsning på problemet i Tokyo og andre store byer. Foto: Anne-Stine Johnsbråten

Endelig er det torsdag og i galleriverdenen betyr det at det er duket for utstillingsåpninger. Her er tre utstillinger vi har tenkt å få med oss denne helgen.

Fotografiens hus: Anne-Stine Johnsbråten – Good Wife, Wise Mother – Women in Japan

Anne-Stine Johnsbråten viser nå bildene fra prosjektet der hun har fulgt kvinner i dagens Japan. Prosjektet “Good Wife, Wise Mother – Women in Japan” betår av fotografier, video og intervjuer. Fotografen har også tidligere jobbet med temaer som menneskerettigheter, likestilling og kjønnsroller.

Prosjektet er delt inn i tre deler. Den første viser portretter, den andre fokuserer på hvordan hverdagslivet er for kvinner i Japan, mens den tredje delen følger enkeltindivider i deres spesifikke hverdag. Gjennom å starte bredt og peile seg inn på det mer konkrete, gir Johnsbråten publikummet et godt innblikk i japanske kvinners hveragsrutiner og vi får se de enkeltes forhold til sin egen situasjon, og hva de tenker om de valgene de har gjort i sitt eget liv.

Utstillingen står frem til 29. mars.

www.fotografforbundet.no

© Pentti Sammallahti. Shoot Gallery

Shoot Gallery: Nordic B&W

Shoot Gallery starter våren ved å samle 11 av nordens fremste sorthvitt-fotografer, en gruppe fotografer som har satt spor etter seg både i samlinger og med fotobøker.

Utstillingen er en unik sjangse til å se over 50 analoge fotografier produsert i ulike tidsepoker. Mange av fotografiene er vintage, og du kan her se kopier som sjeldent er tilgjengelig for publikum i Norge. Enkelte er også sjeldene å se på verdensmarkedet.

De 11 fotografene er; Dag Alveng, Tom Sandberg, Kåre Kivijärvi og Herdis Maria Siegert, alle fra Norge. Fra Sverige vises Dawid, Gunnar Smoliansky, Christer Strömholm og Anders Petersens bilder. Og fra Finnland og Island vises Pentti Sammallahti, Ragnar Axelsson, og  fra Danmark den mer ukjente danske fotografen Keld Helmer-Petersen.

Utstillingen står til 18. april.

www.shootgallery.no

© Erle Kyllingmark I. Galleri Qvale
© Erle Kyllingmark I. Galleri Qvale

Galleri Qvale: Norsk Vår

Norsk Vår er en gruppeutstilling der Galleri Qvale har innvitert flere unge norske fotografer til å vise et utvalg av sine bilder.

– Utstillingens mål er å vise publikum et utdrag av hva som skjer innen norsk fotografi i dag, og vi har invitert både etablerte og uetablerte fotografer som vi har stor tro på, uttaler galleriet i en pressemelding.

Vi mener de har gjort en god jobb med å samle en gruppe fotografer som utmerker seg innen flere sjangere. Fotografene som deltar i utstillingen er Jo Bentdal, Jørgen Gomnæs, Carl Erik Hagen, Ole Marius Jørgensen, Erle Kyllingmark, Petter Olsen, Thomas Qvale, Truls Qvale, Hans Kristian Riise, Michelle Sandmæl, Charlotte Spetalen og Erlend Mikael Sæverud. Flere av dem har allerede fått sine bilder omtalt av Fotografi tidliger, og er aktive bidragsytere til den norske bildekulturen.

Utstillingen åpner i kveld og fotografene kommer til å være tilstede. Vises til 23. mai.

www.qvalegalleri.no

Written By
More from Elli Trier
Ny fotograf i stallen til Tinagent
Regissørduoen Dusan og Hilde Reljin har valgt å vende tilbake til gamle...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”