3 på rad: Helgens utstillinger

Starengbakken, Råde © Espen Tveit, 2013

Fotografi har denne helgen plukket ut tre utstillinger vi mener er verd å få med seg.

Espen Tveit – Svev

Østfold kunstsenter i Fredrikstad viser for tiden en utstilling med blant annet et utvalg av Espen Tveits bilder fra hans prosjekt Svev.

Hoppbakkene var ikoniske i norsk friluftskultur. For ikke lenge siden var det tusenvis av dem rundt omkring i Norge. I dag står mange av dem som ruiner. Espen Tveit har fotografert de fleste av dem. Hoppbakkene har blitt nærmest mytiske, tårn som står der, ikke bygget for utsikt, men for svev. Hver hoppbakke har sin egen stil, og de har forfalt på hver sin måte. Noen steder har stillasene falt sammen og vegetasjonen og skogen har tatt over. Bildene er i sort-hvitt fordi fotografen ville knytte dem til historiske bilder, og for å få dem stille, enkle og konsentrerte.

www.ostfold-kunstsenter.no

Foto: May-Irene Aasen
Foto: May-Irene Aasen

May-Irene Aasen

De fleste av May-Irene Aasens bilder i denne utstillingen på Galleri Map er tatt i løpet av de siste fem årene, og er fotografert i Oslo, Vestfold, Trøndelag, Nordland, Danmark og Frankrike, steder fotografen har oppholdt seg i lang tid. Hun er opptatt av opplevelsen av å ha ”god tid” og har søkt etter en atmosfære og etter pussigheter som omgir oss, uavhengig av geografi. Med et øye for detaljer som ofte forbigås.

«Vinden tok tak i et gjenglemt champagneglass.  Det var av plast og trillet frem og tilbake en stund  før det forsvant fra parkeringsplassen.
For min del handler det om å gidde å se, og om å reagere.  
Alle bildene på utstillingen er fotografert på under ett sekund tilsammen. Rart å tenke på egentlig, bildene spenner jo over flere år. 
Det handler om rytme.  Alt handler om rytme.  Også når noe går i utakt.»

www.galleri-map.no

Foto: Kristian Skylstad. 'Maneki-neko' , 2016
Foto: Kristian Skylstad. ‘Maneki-neko’ , 2016

Gruppeutstilling på OSL contemporary

En rekke norske kunstnere har blitt invitert av galleriet OSL contemporary til å sende inn et eget utvalg av sine verker. Utstillingen er således ikke kuratert av galleriet, men av kunstnerne selv.

Gruppeutstillingen viser verk av Bjarne Bare, Vanessa Baird, Per Barclay, Sofie Berntsen, A K Dolven, Dag Erik Elgin, Ane Mette Hol, Toril Johannessen, Jone Kvie, Kristian Skylstad, Leonard Rickhard, Vibeke Slyngstad og Vibeke Tandberg. Det er første gang siden OSL ble opprettet i 2011 at galleriets norske kunstnere vises parallelt og samlet.

Verkene i utstillingen inkluderer maleri, tegning, foto, skulptur og lysprojeksjon. De knytter seg på ulikt vis til tradisjoner og retninger innen samtidskunsten og representerer et bredt spekter av estetiske og konseptuelle tilnærminger. Det vises primært nye arbeider som representerer pågående prosjekter og praksiser.

www.oslcontemporary.com

More from Kristin Skåmedal
3 på rad: Helgens utstillinger
Sjelden har det vært så mange fotoutstillinger i Oslo på en gang...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”