3 på rad: Helgens utstillinger

I disse dager er det flere utstillinger det er verdt å få med seg for den fotointeresserte. Før helgen tok Fotografi en gallerirunde og besøkte Fotogalleriet, Rådhusgalleriet og Kunstnernes Hus.

Dislocating Surfaces – New Scandinavian Photography

MELK galleri har i samarbeid med Kunstnernes Hus laget en utstilling med utgangspunkt i boken New Scandinavian Photography. Boken var et prosjekt startet av Bjarne Bare og Behzad Farazollahi, grunnleggerene av MELK. Behzad Farazollahi har kuratert utstillingen og fikk i denne anledningen alle deltagerne til å lage originale verk spesielt for denne anledningen.

Både publikasjonen og utstillingen fremmer en annen måte å se fotografietpå, som også MELK har jobbet med å skape et større rom for i Norge. Behzad Farazollahi foteller selv at han har delt de to rommene etter tema, der det ene orienterer seg mot en alternativ måte å forholde seg til det dokumentariske på.

Flere av bildene, som for eksempel Kamilla Langelands fotogrammer, er i et format det er vanskelig å fatte med mindre man ser dem installert i et galleriet. Først der kan se originalenes detaljer, noe som også kjennetegner flere av verkene i denne utstillingen.

Utstillingen orienterer seg rundt kunstnere fra tre nasjonaliteter; Danmark, Sverige og Norge. Fra disse landene stiller Emil Salto, Linda Hofvander, Kristina Bengtsson, Sveinn Fannar Jóhannsson, Markus von Platen, Espen Gleditsch, Sandra Vaka Olsen, Flemming Ove Bech, Kamilla Langeland og Linn Pedersen med sine verk.

Kunstnernes Hus
13. mai – 26. juni 2016

Linda_Hofvander
Vårutstillingen 2016

Helt siden 1976 har Vårutstillingen vært et sted der man kunne se hva som beveget seg av kunstnerisk fotografi i Norge. I år har FFF valgt ut seks kunstnere som stiller ut sine verk i galleriet. Disse er Katharina Barbosa Blad, Grethe Irene Einarsen, Katinka Goldberg, Marie Helgesen, Kamilla Langeland og Madelen Isa Lindgren.

Det som kjennetegner årets utstilling er at kunstnerne jobber seg mot fotografiets begrensninger og gjennom at det finner nye meninger med materialet. Selv om kunstnernes metoder kan ligge tett opp mot hverandre, er temaene varierende og hver av kunstnerne har sin unike fotelling å by på.

Fotogalleriet
13. mai – 26. juni 2016

FG_Varutstillingen16_Preview_WebRes-04
Foto: Istvan Virag

Hei Nabo!

I morgen er det siste sjanse til å se utstillingen Hei Nabo!. Christina Skreiberg har i løpet av seks år besøkt naboene i blokken på Tøyen der hun bodde. Prosjektet har blitt til en bok og en utstilling som nå vises i Rådhusgalleriet.

Christina har besøkt og fotografert tyve naboer fra tov forskjellige nasjonaliteter. Hun har gått metodisk til verks og valgt samme utgangspunkt i hver leilighet, slik at forskjeller og likheter skulle komme til syne. Utstillingen henger i den vestre delen av galleriet og er innrettet slik at leilighetene er på samme side i galleriet som de er i oppgangen i den originale blokken. Ved siden av bildene har fotografen hengt de respektive personenes historie, som de selv har delt med henne når hun var på besøk for å fotografere dem.

Prosjektet gir et innblikk i en bydel som er i stor forandring, og Christina er selv opptatt av at prosjektet skal fronte en nysgjerrighet og et ønske om å bryte med den tradisjonelle isolasjonen mange omgir seg med i dag.

Rådhusgalleriet
Utstillingen står til 23. mai 2016.

Foto av Monica Strømdahl

Tags from the story
,
Written By
More from Elli Trier
Elisabeth Rom: En reise i tid
Sist vi snakket med Elisabeth Rom hadde hun akkurat begynt på en...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”