3 på rad: Helgens utstillinger

Almacén, 2016 © Signe Marie Andersen
Tradisjonen tro tipser vi om helgens fotoutstillinger. I denne runden besøker vi Galleri Riis, Fotografiens Hus og Preus Museum.

Galleri Riis: Signe Marie Andersen

På Galleri Riis vises nå utstillingen Remember Everything med Signe Marie Andersen. Utstillingen viser både analoge og digitale kopier fra de siste årene, tatt både hjemme i Oslo og på reiser til Roma, Havana, New York, Kiev, Barcelona, Sochi, Cadaques, Stockholm og Skagerak.

Men de fleste bildene kunne vært tatt på samme sted. Når hun vender tilbake til teateret, havet, hunden, fisken og gardinen, forteller Signe Marie Andersen den samme historien om og om igjen. Hun er en observatør i hverdagens studio og plukker motiverfra alle avkroker i livet.

Signe Marie Andersen studerte ved Kunstøyskolen i Bergen fra 1993 til –98 og bor og arbeider i Oslo.

Utstillingen vises frem til 15. oktober.
Featurebilde: Almacén, 2016 © Signe Marie Andersen

www.galleririis.com

birgitte_stolpmann

Fotografiens Hus: Birgitte Stolpmann

Birgitte Stolpmann viser nå utstillingen Erfaringens Kompleksitet på Fotografiens Hus. Hun ønsker gjennom sine fotomontasjer å vise oss verden på en ny måte. Det er erfaringens og erindringens kompleksitet som er tematisert, det synlige og det usynlige, samtid og fortid, gammelt og nytt, ideer, preginger, refleksjoner og forestillinger syntetiseres i erfaringen. Hun fotograferer det landlige og det urbane og er opptatt av strukturer i naturens vilkårlighet og kulturlandskapets orden.

– Det er først når jeg har klart å skape en sammenheng og en helhet mellom bildefragmentene, enkeltinntrykkene og enkelterfaringer at bildekonstruksjonen er avsluttet, forteller fotografen. – I moderne psykologi er man opptatt av sammenheng. Den som klarer å skape sammenheng i en fragmentarisk tilværelse skaper også mening og oversiktlighet, helhet og kontinuitet – livet holdes sammen av en rød tråd. Det er denne meningsbærende røde tråden jeg er opptatt av i mine bilder.

Utstillingen vises frem til søndag 23. oktober.

www.fotografienshus.no

Mimsy (Margaret Irene) Møller, Selfie med Little Steven/Steven van Zandt, 2015. Tilhører Preus museums samling.
Mimsy (Margaret Irene) Møller, Selfie med Little Steven/Steven van Zandt, 2015. Tilhører Preus museums samling.

Preus Museum: #jeg

Selfien står i sentrum når Preus Museum nå åpner årets andre og siste utstilling. Utstillingen er en undersøkelse av selvportrettet og dagens selfiekultur. Hva avspeiler fotografiske selvfremstillinger om samfunnene de er oppstått i og om oss som individer? 

Utstillingen presenterer både kjente fotografer og kunstnere, vanlige menneskers bilder av seg selv og forskning gjort på selfie-fenomenet i den senere tid.

En egen del av utstillingen er viet samtidsdokumentarprosjektet «På reise». 16 asylsøkere har vært så sjenerøse at de har gitt museet over 400 portretter og selfier tatt i hjemlandet, på reisen gjennom Europa og her i Norge.

Utstillingen vises til og med 12. mars 2017.

www.preusmuseum.no

Written By
More from Pål Otnes
Utstilling: Provokatøren Helmut Newton
Helmut Newton var en pioner med måten han blandet mote og erotikk....
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”