3 på rad: Helgens utstillinger

LED © Bård Ek

I disse dager åpner en rekke spennende fotoutstilinger i hovedstaden. Her tar vi en titt på utstillingene vi i Fotografi har tenkt å få med oss i helgen.

Bård Ek på Fotografiens Hus

I prosjektet LED utforsker Bård Ek hva som skjer med landskapet når han iscenesetter naturen ved bruk av kunstig lys. I tre år har han fotografert i skogen i Nordmarka, på Koster-øyene og i Horten.

– Jeg går ut etter mørkets frembrudd med et par LED-lys, kamera og stativ og ser hva jeg finner. Der ser jeg etter interessante trær med spennende former eller andre ting som fanger oppmerksomheten, forteller Bård.

Ved å bruke kunstig lys i naturen ønsker han å belyse og fokusere på menneskets distanserte forhold til natur, som noe vakkert å se på og et sted for rekreasjon. Vi oppfører oss som vi ikke er en del av naturen, men bruker og former naturen etter eget behov. Ønsket om et bærekraftig samfunn der naturen ikke ødelegges står sentralt i prosjektet.

Utstillingen LED vises til 25. september og er en del av Fotobokfestival Oslo. Boken LED lanseres fredag 9. september kl. 19. På Kulturnatt 16. september holder fotografen et foredrag kl. 19.

www.fotografiens-hus.no

Ping Pong Belong © Ole Martin Lund Bo
Ping Pong Belong © Ole Martin Lund Bo

Ole Martin Lund Bø på galleri Melk

Galleri Melk har flyttet inn i nye lokaler i Waldemar Thranes gate i Oslo hvor lokalene skal romme både utstillinger og bokhandel.

Første utstilling ut er ”Ping pong belong” av Ole Martin Lund Bø. Utstillingen viser store flater fylt med fragmenter av fotografier. Tilfeldige objekter tar plass på lerretene som så er malt med toner hentet fra fotografiene.

Resultatet er et lekent uttrykk med elementer fra hverdagslige objekter og populærkultur som blandes med tilsynelatende tilfeldige penselstrøk på et monochromt lerret.

Ole Martin Lund Bø deler sin tid mellom Havana og Oslo. Ping pong belong er Bø sin første separatutstilling i Oslo siden «Trekk ned persiennene» på Christian Torp i 2012.

www.melkgalleri.no

G A T E © Erlend Michael Sæverud
G A T E © Erlend Michael Sæverud

Erlend Michael Sæverud på Galleri Ramfjord

Inspirert av science fiction, surrealisme og film noir, trekker Erlend Michael Sæverud universet ned i gater som er lyssatt av universets sterkeste lyskilder; quasarer.

Bildene i utstillingen G A T E er i sorthvitt med store mørke flater som representerer porter til parallelle verdener. Tanken er at disse portene er metaforer for våre egne ukjente sider, hvor vi kan gå inn å utforske vårt menneskelig vesen og våre egne liv.

Sæverud har også tidligere utforsket både gatelivet og sorthvitt-uttrykket, blant annet i seriene Oslo og Crossing. Hans serier har fått internasjonal oppmerksomhet, blant annet i Die Zeit i Tyskland og på det anerkjente nettstedet Lens Culture. Du vil oggså finne et intervju med Erland Michael Sæverud i Fotografi #5 2016.

GATE vises i prosjektrommet på Galleri Ramfjord 3. – 25. september.

www.galleriramfjord.net

Written By
More from Pål Otnes
Portfolio: Stuart Franklins «Narcissus»
Magnum-fotografen Stuart Franklin forelsket seg i den norske naturen og kjøpte like...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”