3 på rad: Helgens utstillinger

Foto: terje Abusdal

Det er ikke noe å si på utstillingsaktiviteten for tiden, hver eneste helg åpner det flere spennende utstillinger. Denne helgen åpner det utstillinger på Galleri Seilduken, Kunsthall Grenland og Muun Gallery.

Seilduken: Uncertain States Scandinavia
Uncertain States Scandinavia (UCS) er en fotobasert kunstavis, et kollektivt forum med fokus på den kreative prosessen. I fjor kom avisen ut med tre nummer, med til sammen 27 fotografer. Avisen distribueres gratis gjennom gallerier, skoler og museer i de største byene i Skandinavia.

I kveld åpner Uncertain States Scandinavia sin første årsutstilling. Alle fotografene som har vært med i avisen i løpet av det første året har fått tilbud om å være med på denne utstillingen som holder åpent frem til 19. februar.

Fotografene som deltar er: Bård Ek, Christina H. Leithe, Eirik Knoop, Gard Aukrust & Jane Pedersen, Gjert Rognli, Ihne Kåresdóttir, Inga Björk, Janne Amalie Svit, Jóhannes Kjartansson, Jon Wang, Kirsten Opstad, Kristin Slotterøy, Kristine Wathne Askildsen, Magdalena Kotkowska, Merete Haseth, Mona Ødegård, Ole Brodersen, Rebecca Shirin Jafari, Runa Andersen, Sabina Jacobsson, Stig Marlon Weston, Terje Abusdal, Trude Bekk, Will Vickers, Charlie Fjätström, Astrid Gjersøe Skåtterød og Tor S Ulstein

Galleri Seilduken Fossveien 24, 3. etg
10. februar kl 19-22 – 19. februar
www.uncertainstates.com

© Marie Sjøvold

Kunsthall Grenland: Oppvåkning
Marie Sjøvold viser nå bilder fra to av sine prosjekt, De krøp inn i sin fars søvn og In Person. Fotografen utforsker hvor vidt minner og drømmer kan gå i arv fra en generasjon til en annen, og hvordan vi påvirkes av våre forfedres opplevelser. Sjøvolds prosjekt startet med en drøm som satte i gang flere spørsmål. Verkene gir et innblikk i hennes tilnærming til farfarens historie fra 2. verdenskrig. Verket In Person er inspirert av Kafkas novelle Forvandlingen, hvor hovedpersonen en dag våkner opp som et insekt og er fremmedgjort fra den verden han kjente. Marie Sjøvold har snudd på temaet og lar insekter våkne opp menenskeligjorte; de oppfører seg på en måte som minner om mennesker, og dermed tillegger vi dem menneskelige følelser og tanker.

Utstillingen er en viderføring av tidligere anerkjente verk som omhandler søvn og drømmer som tema. Denne utstillingen tematiserer oppvåkning i eksistensiell eller åndelig forstand.

Oppvåkning er en gruppeutstilling med Marie Sjøvold, Charlotte Thiis-Evensen og Arne Vinnem. Utstillingen har tidligere blitt vist som tre separatutstillinger i Kristiansand Kunsthall i 2016. 21.mars 2017 kl.16.30 samles bidragsyterne til  boken Oppvåkning på Tronsmo bokhandel til en samtale mellom Marie Sjøvold, Josefine Klougart, Arne Vinnem, Eivind Buene, Charlotte Thiis-Evensen og

Kunsthall Grenland
11. februar – 12. Mars
www.kunsthallgrenland.no

Foto: Jon Martin Austad

Muun Gallery: Jon Martin Austad
Fredag 10. februar åpner utstillingen «Luminous» av Jon Martin Austad på Muun Gallery, det nyåpnede galleriet på Adamstuen som vier seg fullt og helt til norsk fotokunst. Muun Gallery tar mål av seg til å vise «uoppdagede, oppadstigende og skinnende stjerner i norsk fotografi» som de selv sier.

I perioden frem til april viser galleriet den unge fotografen Jon Martin Austads utstilling «Luminous».
Austad ble inspirert av de tre store speilene som ble satt opp i Rjukan for å reflektere solen og gi sollys til torget i byen som lå i skyggen halve året på grunn av de høye fjellene som omkranset stedet.
Bildene han tok der ble starten på serien, hvor han utforsker lyset i alle dets former, både direkte og reflektert, eller den totale mangel på lys.
Jon Martin Austad (f. 1985) er utdannet ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo, og utstillingen på Muun Gallery er hans første separatutstilling.

Muun Gallery
10. februar – 7. april 2017
www.muungallery.com

More from Kristin Skåmedal
Er du Wildlife Photographer of the Year 2014?
Det er ikke hvem som helst som står bak konkurransen Wildlife Photographer...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”