3 på rad: Foto-inspirasjon

Hva med å lære seg noe nytt i 2015? Her er tre videoer som kan gi deg inspirasjon til å lære deg noe nytt i Photoshop og Lightroom, eller som rett og slett kan hjelpe deg til å bli en bedre fotograf.

Erik Johansson: Photoshops uendelig muligheter

Førstemann ut er Erik Johansson som vi presenterte i Fotografi nummer 1 2013. Erik er virkelig en trollmann med Photoshop og flere av hans prosjekter har fått internasjonal oppmerksomhet. Hans siste video viser hvor viktig planleggingen er i et større prosjekt. For å komme frem til et ferdig resultat bruker han langt mer tid på planlegging og opptak enn i Photoshop. Resultatet blir deretter:

Phlearn: Avansert retusj

Phlearn.com driver en Youtube-kanal med en rekke videoer av høy kvalitet hvor instruktøren presenterer stoffet på en forståelig måte. En favoritt er teknikken «frequency separation retouch» som lar deg retusjere toner og struktur i to separate lag. Teknikken er for viderekommende Photoshop-brukere, så det er greit å ha grunnleggende kunnskaper i programmet for å komme seg gjennom denne:

Morten Rustad: Hyperlapse

Nordmannen Morten Rustad har fått mye oppmerksomhet for sine hyperlapse-videoer. Hyperlapse er en teknikk der timelapse komineres med et bevegelig kamerapunkt. Teknikken er tidkrevende men gir imponerende resultater. Rustad har også laget en bokom-film som viser deg hvordan du går frem:

Og her kan du se noen av hans mest populære klipp:

Written By
More from Pål Otnes
3 på rad: Helgens utstillinger
Det er ingen grunn til å ta sommerferie helt ennå da det...
Read More
0 replies on “3 på rad: Foto-inspirasjon”