3 på rad: Helgens utstillinger

© Roni Horn, Water Teller, No. 6, 2014

Få med deg helgens fotoutstillinger. Nå er det siste anledning til å få med seg Roni Horn hos Peder Lund, mens Lynsey Addario på Nobels Fredssenter og Stakkars oss som bor i Oslo på  DOGA nettopp har åpnet dørene.

Peder Lund: Roni Horn – Water Teller

I helgen er det siste frist for å se utstillingen i galleriet Peder Lund. Her kan man nå se et utvalg av Roni Horns nye fotoserie ”Water Teller” hvor hun har fotografert motefotografen Jürgen Tellers speilbilde i vann. Prosjektet er en serie portretter som kan minne om hennes tidligere serie ”You are The Weather”, som viser en jentes hode som stikker opp av vannet under forskjellige værforhold. I den nye serien har Roni Horn valgt å utelate det vi normalt ville ansett å være den direkte avbildningen av modellen. Hun har isteden satt sammen to vannspeilinger av Teller og lar på den måten publikummet kun se naturens bilde av Teller. Det er ofte slike detaljene som opptar Roni Horn i hennes arbeider. Hun er opptatt av de små detaljene og hvilken effekt de har på publikummets oppfattning av fotografiet.

To av hennes skulpturer er også med i utstillingen som står til 24. januar 2015.

www.pederlund.no
 
Foto: Lynsey Addario / Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter: Fredsprisutstillingen 2014

I år ga Nobels Fredssenter den anerkjente fotografen Lynsey Addario i oppgave å portrettere de to fredsprisvinnerene Malala og Kailash. Addario tilbrakte en uke med Kailash i felten, der han jobber med å frigjøre barnearbeidere fra slavearbeidet. Fotografen fikk ikke tilbrakt like mye tid med Malala i og med at hun var opptatt med å gå på skolen og ikke ønsket å ta seg fri fra studiene, noe som er forståelig med hennes historie. Det har ikke gjort at utstillingen legger mindre vekt på hennes fortelling.

Utstillingssjef Liv Astrid Sverdrup sa følgende da vi spurte henne om hennes utvalg av fotografen i denne utstillingen:

– I den årlige Fredsprisutstillingen er fotografiet selve kjernen i utstillingen, og i år åpner vi den tiende utstillingen i rekken. Årets fotograf Lynsey Addario, har i en årrekke fotografert kvinners og barns liv i India, Pakistan og Afghanistan, og vi er veldig glad for at nettopp hun sa ja til å være årets fredsprisfotograf.

Utstillingen tar for seg viktige problemstillinger og du kan også lese vårt intervju med fotografen i siste utgave av Fotografi (#1 2015).

www.nobelpeacecenter.org
 
Foto: Kjersti Nesbakk. Damplassen
Foto: Kjersti Nesbakk. Damplassen

DOGA: Stakkars oss som bor i Oslo

Stakkars oss er et interaktivt prosjekt som ble startet av de to freelance-journalistene Aina Kristiansen og Hanna Norberg i 2012. Prosjektet er en motreaksjon på de mange negative uttalelsene som har blitt uttrykt angående Oslo. Utstillingen er et utvalg bilder som frivillige har tatt av byen og som viser hvorfor de mener at Oslo er et flott sted å bo. Utstillingen er en kjærlighetserklæring til Oslo og et innblikk i folks hverdag. Fabian Stang åpnet utstillingen 22. januar, men du har god tid på deg, den står til 1. mars.

www.doga.no

Written By
More from Elli Trier
Stian Andersen på Øyafestivalen
Stian Andersen er vant med å stille ut bilder i gallerier, men...
Read More
0 replies on “3 på rad: Helgens utstillinger”