3 på rad: Utstillinger i Oslo

Foto: Felix von der Osten

Ferien er over og minnene om solfylte strender begynner å svinne hen. I hovedstaden har været vært så som så, og har man sett de fleste filmene på kino allerede er det godt å vite at det er nye utstillinger å få med seg. Dette er hva vi i Fotografi planlegger å gjøre denne helgen.

Rust, Foto: Trond Andersen
Rust, Foto: Trond Andersen

Trond Andersen: Silence
I dag åpner utstillingen Silence av Trond Andersen på Fotografiens Hus. Han har nærmere 20 års erfaring innenfor bransjen, men dette er hans første separatutstilling i Oslo. Andersen jobber med et surrealistisk preg der bildene fremstår nærmest som drømmer. Bildene inneholder tydelige digitale virkemidler og bryter på den måten med det tradisjonelle fotografiet. Andersen bruker menneskekroppen som hovedmotiv, manipulerer den og former den etter sine omgivelser, noe som både skaper spenning, poesi, men også mareritt lignende øyeblikk.

fotografforbundet.no
Rådhusgata 20, Oslo
6. august – 30. august

Foto: Alexandra Anikeeva
Foto: Alexandra Anikeeva

Sans: Foreboding
Sans åpner dørene i morgen kveld med utstillingen Foreboding, som kun er mulig å få se denne helgen før dørene lukkes igjen. Foreboding er en gruppeutstilling laget med bidrag fra store deler av verden, og dette er galleriets andre utstilling så langt. Erik Løvold som står bak prosjektet mottok nærmere 350 bidrag til utstillingen og har ut i fra dette redigert det ned til 40 bilder. Tittelen Foreboding står for følelsen av at noe grusomt kommer til å skje, og bildeutvalget i utstillingen gjenspeiler denne følelsen. Utvalget inneholder både bybilder og landskap, der fellesnevneren er en følelse av uro, eller noe forventet.

sansoslo.com
Thorvald Meyers gate 51, Oslo
7. august – 9. august

deLillos_suser_av_garde_1986
Plateomslag: Vinylens Comeback
Kunstindustrimuseet i Oslo åpnet denne utstillingen tidligere i sommer, der de har samlet omkring 500 kjære og kjente covere. Utstillingen har et spenn fra 1940 årene og frem til i deg. Å se et så stort utvalg av plateomslag samlet på et sted er en unik sjanse til å se den visuelle utviklingen innenfor musikkbransjen, i tillegg til at det kan bringe frem mange gode minner. Utstillingen er produsert av Designmuseum Danmark, men i forbindelse med Nasjonalmuseets visning har de tatt med flere norske plateomslag.

nasjonalmuseet.no
St. Olavsgate 1, Oslo
7. juni – 13. september

Written By
More from Elli Trier
Tim Flach til Norsk NaturfotoFestival
Som regel takker Tim Flach nei til å delta på festivaler, men besøker...
Read More
0 replies on “3 på rad: Utstillinger i Oslo”