3 x Robert Mapplethorpe

Robert Mapplethorpe © The J. Paul Getty Trust & The Los Angeles County Museum of Art

Det er fullt fokus på Robert Mapplethorpe om dagen. Her hjemme vises en stor utstilling med fotografens bilder i Munch-museet i Oslo. Nå åpner to andre omfattende utstillinger i Los Angeles i løpet av våren.

Det er J. Paul Getty-museet og Los Angeles County Museum of Art som åpner dørene til to store utstillinger basert på Mapplethorpes kunst. Til sammen utgjør de den mest omfattende oversikten over Mapplethorpe verker, sier kurator Paul Martineau.

– At vi kan gjøre dette har sine grunner. J. Paul Getty-museet og LACMA gikk sammen og kjøpte 2011 bilder og arkiver fra Robert Mapplethorpe Foundation, og det er dette materialet som er grunnlaget for utstillingene. Dette inkluderer mye materiale som aldri før har blitt vist, som for eksempel smykker han laget, samt andre gjenstander som brev, kameraer og mye mer.

Utstillingene viser også Mapplethorpes utvikling som kunstner. Fra den spede begynnelsen med smykker og gjenstander og de første bildene tatt med et Polaroid-kamera, til den gradvise utviklingen av teknisk perfeksjon der alt var perfekt komponert, lyssatt og til slutt kopiert i vakre sølvbaserte kopier.

Mapplethorpe betraktet seg selv som en kunstner som arbeider med fotografiet som medium. Det at han ikke bare var en fotograf var viktig for ham. Han designet selv sine egne rammer og insisterte på at de innrammede bildene var skulpturer.

 Utstillingene vises på Paul Getty-museet og Los Angeles County Museum of Art fra 20. mars til 31. juli.

www.getty.edu
www.lacma.org

Written By
More from Pål Otnes
Francois Fontaines poetiske filmstills
På fotofestivalen Nordic Lights program skilte ett navn seg ut. Francois Fontaines...
Read More
One reply on “3 x Robert Mapplethorpe”

Comments are closed.