500.000 statlige kroner til Nordic Light

Etter hva Fotografi.no har brakt i erfaring vil Nordic Light fotofestival motta en halv million kroner over statsbudsjettet neste år.

Grunn til å glede seg for festivalsjef Anne Lise Flavik? (Foto: Grete Myhre)

Statsbudsjettet legges fram tirsdag 5. oktober.

– Jeg har forstått det slik at vi er med på statsbudsjettet, ja. Det er i så fall svært gledelig og et gjennombrudd for Nordic Light. Dette skal feires, sier daglig leder Anne Lise Flavik til Tidens Krav i dag.

Lekkasjene fra budsjettet sier 500.000 kroner. Nordic Light hadde søkt om 1,2 millioner.

– Vi kunne selvsagt ha ønsket oss mer. Men det viktigste er at vi har kommet gjennom nåløyet. Dette er et langt skritt i riktig retning, først og fremst for fotografiets posisjon i Norge, men selvsagt også for Nordic Light og Kristiansund. Her er det mange som har jobbet godt, ikke minst lokale politikerne. En stor takk også til kulturministeren, sier Anne Lise Flavik videre til Tidens Krav.

Bevilgninger over statsbudsjettet forutsetter at også kommune og fylkeskommunen bidrar. Det totale beløpet utgjør dermed ca. 700.000 kroner.

Totalbudsjettet for Nordic Light Events er 4,1 millioner for neste år.

En drøy halv million vil neppe bidra til store (og dyre) endringer i festivalens program, men en slik bevilgning vil etter alt å dømme bidra til at Nordic Light for første gang kan gå med overskudd. Det er helt nødvendig for at festivalen skal ha livets rett i framtiden.

More from Morten M. Løberg
Bildejuks – igjen
Østerrikes største avis har forfalsket et bilde fra Syria. Kronen Zeitung publiserte lørdag...
Read More
0 replies on “500.000 statlige kroner til Nordic Light”