90 år: Oslo kameraklubb med jubileumsutstilling

iPhonefoto: Morten M. Løberg

I tre uker kan du se Oslo kameraklubbs juryerte medlemsutstilling på Kafé Celsius i Oslo. OKK feirer 90 års-jubileum og er landets eldste fotoklubb.

iPhonefoto: Morten M. Løberg

Utstillingen åpnet i forrige uke og skal henge til 15. september.

Oslo kameraklubb er Norges eldste og største fotoklubb, stiftet i 1921. Riktignok ble Rjukan kameraklubb stiftet bare noen dager før OKK, men Rjukan kameraklubb eksisterer ikke lenger. OKK har vært en viktig arena for amatørfotografer og mange profesjonelle fotografer startet i sin tid opp her. Klubben har i dag i overkant av 300 medlemmer, og er en svært aktiv klubb. Om sommeren arrangeres tirsdagsutflukter ulike steder i Oslo og resten av året tilbys foredag av anerkjente fotografer i klubblokalene på Grønland. Her er det mye inspirasjon og kunnskap å hente, og en viktig møteplass for entusiastiske fotografer på alle nivåer.

I tillegg til utflukter og foredrag, arrangerer klubben kurs og workshops. Oslo Kameraklubb gir gode muligheter for den som ønsker å utvikle sine fotografiske ferdigheter. OKK arrangerer hvert år medlemsutstilling. Årets utstilling er litt spesiell, fordi en jury bestående av bladet Fotografi og Kafé Celsius har stått for utvelgelsen av bildene. Alle medlemmene har fått anledning til å sende inn bilder, og 32 av disse er plukket ut. Juryen har bestått av Tore Holter (redaktør i bladet Fotografi), Kristin Skåmedal (redaksjonssekretær i Fotografi og kurator på Celsius) og gallerieier Ole J. Tollefsen. Ønsker du nærmere informasjon: http://oslokameraklubb.no/

Fullt hus på åpningen (iPhonefoto: Morten M. Løberg)
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Fare for hotellstreik truer Nordic Light
Partene har frist til midnatt med å bli enige i hotell- og...
Read More
0 replies on “90 år: Oslo kameraklubb med jubileumsutstilling”