Adobe lanserer Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9

Komplett foto- og videoredigeringsverktøy til både Windows- og Mac-brukere. Premiere Elements 9 den første versjonen som også er tilgjengelig for Mac.

− Vårt mål er å gi alle brukere intelligente og tilgjengelige funksjoner som gjør den tunge foto- og filmredigeringsjobben for brukerne, og som gjør det enkelt å dele gode minner på foto og film til venner og familie. For første gang kan både Windows- og Mac-brukere benytte alle disse mulighetene, sier Max Hagelstam, produktspesialist hos Adobe.

En av nyhetene i Photoshop Elements 9 er en forbedring av Spot Healing Brush som låner teknologi fra Content Aware Fill-funksjonen i Photoshop CS5. Den gjør det mulig på enkelt vis «rydde opp» og reparere med et penselstrøk. Man kan for eksempel ta bort fremmede personer på feriebildene og fylle bakgrunnen på en enkel måte ved at Photoshop Elements analyserer omgivelsene.

En annen nyhet er Photomerge Style Match som kan gi et dramatisk uttrykk til et kjedelig bilde gjennom å analysere egenskaper i et annet bilde, hvor man liker eksempelvis kontrast eller fargetone bedre, og automatisk overføre disse egenskapene til bildet man ønsker å forbedre. På denne måten blir det lett å kopiere en bestemt fotostil. Det finnes også flere nye Guided Edit-muligheter som ledsager brukeren steg for steg gjennom redigeringen. Ved hjelp av Guided Edit-funksjonene kan man blant annet lage morsomme effekter som for eksempel Out of Bounds, hvor en del av et bilde hopper ut av siden i 3D, lage pop art-kunstverk eller enkelt retusjere ved hjelp av funksjonen Perfect Portraits.

Lynrask redigering

Med nye Adobe Premiere Elements 9 kan man lage en ferdig film på bara noen minutter, ved hjelp av verktøy som automatisk fikser lydproblemer, klipper bort dårlige opptak og korrigerer farge- og lysproblemer. I tillegg finner man også funksjonen Cartoon Effects, som kan forvandle alle typer videoopptak til en animert film.

Ytelsen i programvaren er også forbedret og optimalisert slik at redigering og visning går smidig selv i HD-kvalitet.

Forbedret Organizer

Med det nye Organizer-verktøyet er det lettere å overføre og importere materiale fra vanlige videokameraer og digitale speilreflekskameraer og for så tagge og gå igjennom både video og bilder på et sted. Funksjonen Auto-analyse hjelper brukeren med å tagge sine beste bilder og videoklipp og kan også gjenkjenne ansikter på bildene. Man kan raskt laste opp nye billeder og videoklipp til Facebook, samt forskjellige typer medier i dynamiske interaktive online-album og lage en DVD-lignende opplevelse for seere på nettet – det gjør det enkelt å dele bilder og video med venner og familie.

Brukere kan også lage sine egne scrapbooks og fotobøker ved hjelp av tilpassede maler og en enkel «drag-and-drop»-funksjon, hvor bilder plasseres automatisk. Når man har laget disse kan man skrive ut hjemme eller via et fotolaboratorium på nettet.

Via Photoshop.com har alle Photoshop Elements-brukere også adgang til egne bilder og filmklipp på mobilen – uansett hvor man befinner seg.

Pris og levering

Adobe Photoshop Elements 9 og Adobe Premiere Elements 9 til Windows og Mac har en veiledende pris på 957 kr. inkl. moms. Dobbeltpakken med Adobe Photoshop Elements 9 og Adobe Premiere Elements 9 til Windows og Mac har en veiledende pris på 1475 kr. inkl. moms. Alle programmer er engelskspråklige og kan kjøpes fra i dag.

Adobes produkter til digital foto og video selges via Adobes forhandlere eller Adobe Store på www.adobe.no.

More from Morten M. Løberg
Fotografis sommernummer i salg
Fotografi nr. 4 er i salg i Narvesen i dag og skal...
Read More
0 replies on “Adobe lanserer Photoshop Elements 9 og Premiere Elements 9”