Lightroom Mobile lansert på iPad


Adobe lanserte i dag Lightroom for iPad. Lightroom Mobile virker sammen med Lightroom på din stasjonære maskin og gir deg mulighet til å dele og redigere bilder på farten.

Lighroom-mobile

Lightroom Mobile er med andre ord ikke en selvstendig app. Selv om Adobe hevder at man nå kan ta arbeidet med seg hvor som helst, må man altså ha en maskin med en ordinær utgave av Lightroom i tillegg, og disse to enhetene synkroneiseres så gjennom en Adobe-brukerkonto.

Denne løsningen gir en mengde kreative muligheter, og sørger for at alle endringer synkroniseres mellom nettbrettet og din PC eller Mac. Adobe fortsetter sin ikke-destruktive redigeringsfilosofi, noe som gjør det mulig å redigere filer på farten uten å miste informasjon i dine orginalfiler.

Man må selv definere hvilke filer som skal synkroniseres til din iPad, og det blir så laget lavoppløseige versjoner av de valgte filene, som lastes opp til din iPad. Når filene er synkronisert, kan du redigere bilder og lage presentasjoner, og all informasjonen vil så synkes tilbake til din datamaskin for videre bearbeidelse. Det er ikke mulig å laste opp dine orginalfiler direkte til din iPad.

Ved å introdusere Lightroom Mobile har vi gjort det mulig for profesjonelle fotografer å arbeide med bilder mens de er på farten. De har nå muligheten til å jobbe med bildene overalt og samtidig synkronisere bildene mellom deres iPad og stasjonære PC, sier Anna Rose, nordisk markedsansvarlig for digitale medier hos Adobe i en pressemelding i dag. – Den ikke-destruktive redigeringen er et viktig sikkerhetsbuffer som gir fotografen mulighet til å prøve en rekke ting ute i felten – helt uten risiko for at skitne fingre ved et uhell sletter bildet,» sier Rose.

Programmet virker lovende og redigeringsmulighetene er mange, og all grunnleggende fargejustering og beskjæring virker rimelig intuitivt. Men det er kanskje spresentasjonsmulighetene som er mest nyttig i praksis, og vi tror Lightroom Mobile vil være et kreativt verktøy mange fotografer vil finne nyttig

Lightroom Mobile er allerede tilgjengelig for iPad 2 og nyere versjoner av iPad. Lightroom Mobile er tilgjengelig for alle som er medlem av enten Creative Cloud eller Photoshop Photography Program. Prisen er fra 93,75,- per måned og forutsetter at man tegner et årsabonnement.

www.adobe.no

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Siste reis for Dokfoto
Til helgen er det igjen duket for Terje Bringedals Dokfoto på Litteraturhuset...
Read More
0 replies on “Lightroom Mobile lansert på iPad
”