Adobe oppdaterer Photoshop Elements

Adobe lanserer nå nye versjoner av både Photoshop Elements og Premiere Elements.

Man kan trygt si at Adobes Elements-serie lever i skyggen av sine profesjonelle søsken, og man kan noen ganger lure på hva som er Adobes ambisjoner med programserien. For dette er kapable programmer som er bra nok for mange brukere, og det til en mye lavere pris enn et års abonnement på Creative Cloud.

Programmene er utviklet for at amatører gjennom et enklere brukergrensesnitt skal få tilgang til samme mulighetene som profesjonelle. Men programmene får ikke mye oppmerksomhet, og det virker nesten som Adobe selv “gjemmer bort” Elements for å selge mer av storebror Creative Cloud. Det er synd, for her får men rett og slett mye for pengene.

Men nå er altså en ny versjon av Elements-programmene tilgjengelige med en rekke oppgraderinger. De nye versjonene av Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements byr på nyheter og forbedringer som gjør foto- og videoredigering enklere for de fleste av oss.

– Elements-programmene gjør det enkelt å organisere, redigere og dele bilder og videoer, uttaler Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef hos Adobe, i en pressemelding. – I de nye versjonene har vi automatisert prosessene rundt organisering og redigering, så brukerne kan fokusere på motiv, innhold og deling med andre.

Det skal sies at flere av nyhetene er mer knyttet opp til effektmakeri som kanskje er mer morro enn nyttig, men i expert-mode har man fortsatt god kontroll over prosessen i et brukergrensesnitt som minner om Photoshop CC. Adobe oppgir at de viktigste forbedringene i Photoshop Elements er:

– Guided Edits: Trinn-for-trinn instruksjoner forenkler mer komplekse oppgaver
– Photo Text: Konverterer bilder til tekst med bilder og skygger
– Painterly: Legger på “kunstneriske” effekter på bildene
– Effects Collage: Legger flere effekter på et enkelt bilde
– Speed Pan: Legger til ‘motion blur’ bak motivet for å skape en illusjon av fart
– Frame Creator: Gir muligheten til å lage egne rammer som også kan legges i rammearkivet
– Adjust Facial Feature: Gjør det mulig å justere ansiktsuttrykk så alle i bildet tar seg best mulig ut
– Enhanced Filter Gallery: Nå med enda enklere filtervalg og justering av detaljer

Fra før har Photoshop Elements mulighet for både enkel og avansert redigeringsmodus så man kan tilpasse arbeidsflyten til sitt eget nivå. En av de store manglene sammenlignet med Photoshop CC er mangelen for CMYK-støtte, noe som utelukker all konvertering til firefarger-trykk.

Både Adobe Photoshop Elements 15 og Adobe Premiere Elements 15 er tilgjengelig nå, enten i en bundle eller som frittstående produkter. Photoshop Elements koster  980,-. Begge produktene kan også lastes ned som en 30-dagers gratis prøveversjon.

www.adobe.com

Tags from the story
Skrevet av
Mer fra Pål Otnes

3 på rad: Helgens utstillinger

Tradisjonen tro tipser vi om helgens fotoutstillinger. I denne runden besøker vi...
Les mer