Adobe pensjonerer Creative Suite

Adobe vil ikke lenger utvikle Photoshop CS. Fra nå av heter det Photoshop CC – Creative Cloud. Programmet blir i fremtiden bare tilgjengelig i «skyen».

Det betyr at du i fremtiden ikke kan kjøpe Photoshop lenger. Du må abonnere på programmene på nettet. Dette kommer til å gjelde profesjonelle dataprogrammer som Photoshop, Premiere Pro og InDesign.

Ved konferansen Adobe MAX i Los Angeles presenterer selskapet de nye versjonene av flaggskipsløsningene for kreative i Creative Cloud. De byr på en rekke nye muligheter for samarbeid, deling og publisering av innhold på tvers av enheter og plattformer. Oppgraderingen innebærer at Adobe fra nå av fokuserer på Creative Cloud-systemet, som muliggjør fillagring i skyen, integrasjon mot det sosiale nettverket Behance og samarbeid på tvers av team.

– Siden lanseringen for nøyaktig ett år siden har Creative Cloud vært en overveldende suksess. Ved å fokusere utelukkende på Creative Cloud fremover vil vi kunne gi våre medlemmer nye funksjoner og muligheter mye hurtigere, sier Mariah Andén, Adobes nordiske marketingsjef for Digital Media.

050819 Stockholm, Adobe, foto: Markus Marcetic

Creative Cloud-tjenesten har på ett år rundet en halv million betalende medlemmer, og mer enn to millioner mennesker har tegnet et gratis prøvemedlemsskap.

Fra idé til ferdig produkt
Adobe Creative Cloud åpner for en mer effektiv og integrert arbeidsflyt for publisering og deling av innhold. Nå kan du oppbevare, dele og synkronisere filer på tvers av iOS, Windows og Android. Creative Cloud er dessuten fullt integrert med Behance, et sosialt nettverket med 1,4 millioner brukerne som enkelt kan vise frem arbeidet sitt og få feedback fra andre brukere. Integrasjonen med Adobes publiseringsverktøy betyr at byråer og andre kan følge den kreative prosessen fra idé til ferdig app, hjemmeside eller magasin – fra stort sett alle medier og plattformer.

Med Creative Cloud kan en designer eksempelvis ta et bilde med en iPad og gjøre mindre rettelser med Photoshop Touch, synkronisere filen til skyen og enten forsette redigeringen i Photoshop eller dele bildet med andre. Tidligere versjoner lagres automatisk, så medlemmer kan dele filer uten å frykte å miste dem.

Nye funksjoner i Photoshop, InDesign, Premiere Pro og Web
Det er flere hundre nye funksjoner i de nye CC-programmene. En av dem er Lumetri Deep Color Engine, som sørger for enkel gradering av dype farger ved arbeid med video i Premiere Pro. Det blir også nye muligheter for å arbeide med 3D i After Effects samt nye versjoner av Speedgrade, Prelude og Story.

Adobe Photoshop får bl.a. ny teknologi for å forbedre bildeskarphet og designeres arbeidsflyt. Camera Shake Reduction sørger for at bilder som ellers ville vært ubrukelige på grunn av kamerabevegelser blir skarpe. Adobe Camera Raw 8 tilfører flere kraftige verktøy for å rette opp og perfeksjonere bildene. Photoshop er dessuten det første programmet for Mac og Windows som lar brukeren laste opp sine kreative arbeider direkte til det sosiale nettverket for kreative, Behance.

På web-området er det nå mulig å utvikle design i Photoshop og raskt omdanne det til responsive web-sider.  Dreamweaver får opdaterte CSS-funksjoner via et intuitivt, visuelt verktøy. Sist men ikke minst vil Adobe Flash få en moderne 64-bit-arkitektur bygget fra bunnen for å sikre hastighet og pålitelighet.

Adobes kreative programmer for Mac og Windows, eksempelvis Adobe Photoshop, InDesign og Premiere Pro, vil fremover benevnes med CC for å understreke Adobes fokus på skyen. Creative Cloud omfatter mer enn 30 ulike programmer for å skape og publisere innhold til trykte media, web, mobile app’er, video og bilder.

Om Creative Cloud
Adobe Creative Cloud er en medlemstjeneste som gir brukerne adgang til å laste ned og installere Adobes kreative programmer til Mac og Windows, spillutviklingsverktøy og integrasjon med Adobe Touch Apps.  Creative Cloud-medlemsskapet gir også adgang til et globalt sosialt nettverk for kreative, publiseringstjenester for å lage apps og websider samt skybasert lagringsplass med mulighet for å synkronisere med de fleste enheter. Sist men ikke minst gir det tilgang til nye produkter og eksklusive oppdateringer så snart de er utviklet.

Medlemsskap, tilgjengelighet og priser
Creative Cloud-medlemmer kan umiddelbart laste ned de nyeste versjonene av Creative Cloud-programmene, når de blir tilgjengelige i juni. Creative Cloud for Teams gir, i tillegg til et vanlig medlemskap, 100 GB lagringsplass og en rekke sentralt styrte administrasjonsfunksjoner.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Hvorfor mediene ikke viser Niklas Hammarströms bilder
Lurer du på hvorfor ingen vil vise Niklas Hammarströms bilder fra Utøya?...
Read More
0 replies on “Adobe pensjonerer Creative Suite”