Adobe slipper betaversjon av Photoshop CS6

Fotoshop CS6 får blant annet et nytt, mørkere utseende som ligner Photoshop Elements og Lightroom.

Det er klart for en betydelig oppgradering av Adobe Photoshop. Vesjon CS6 inneholder blant annet nye og kraftfulle «content aware»-funksjoner som gjør retusj og bildemanipulering rasende enkelt.

Fotoshop CS6 får blant annet et nytt, mørkere utseende som ligner Photoshop Elements og Lightroom.

Betaversjon av Photoshop CS6 er nå tilgjengelig og kan lastes gratis ned fra Adobe Labs. Photoshop CS6. Dette er den største oppgraderingen siden april 2010.

Photoshop CS6 beta gir et innblikk i hva du kan vente deg i den neste versjonen av programvaren. Versjonen inneholder spennende nye funksjoner, den har fått stor forbedring av ytelse og den er tilgjengelig både til Mac og Windows. Den endelige versjonen av Photoshop CS6 kommer i første halvdel av 2012.

– Lanseringen av Photoshop CS6 blir en milepæl. Med økt hastighet og nye funksjoner vil CS6 flytte grensene for digital bildebehandling, sier Jes Schyum, Nordic Communications Manager, Adobe.

Nye funksjoner i Photoshop CS6 beta
I Photoshop CS6 beta har Adobe konsentrert seg ytelsesforbedringer og nye kreative verktøy. Noen av de nye nøkkelfunksjonene finner man i «content aware»-verktøyet. Content-Aware Patch gir brukerne bedre kontroll ved at man blant annet kan velge hvilket område område av et bilde som brukes til å fylle (”patche”) med (ikke ulikt slik Clone Stamp Tool fungerer). Med Aware Move kan man velge et objekt – for eksempel en person – og flytte det til et nytt sted i bildet, slik at det ser helt naturlig ut.

Photoshop CS6 beta får en drastisk forbedring av yteevnen gjennom nye Adobe Mercury Graphics Engine, som er så rask at man nesten øyeblikkelig ser resultater,når man for eksempel bruker de populære redigeringsverktøyene Liquify, Puppet Warp, Transform og Lighting Effects.

Brukergrensesnittet er også nytt med et mørkt utseende, som bl.a. kjennes fra andre Adobe-produkter – og helt nye designverktøy gjør det hurtig og enkelt å lage nytt design. Vector Layers gir brukerne mulighet til å benytte stiplede linjer og graderte rammer. I tillegg kan man også søke i lag, slik at man enklere kan finne riktig lag, som man ønsker å arbeide med. Betaversjonen inneholder alle funksjoner fra Adobe Photoshop CS6 og Adobe Photoshop CS6 Extended, som f.eks. ny 3D-redigering og kvantitativ bildebehandlingsanalyse.

Betaversjonen er nå tilgjengelig og kan lastes gratis ned i en engelsk, tidsbegrenset versjon på http://www.adobe.com/go/photoshopcs6.

Se hvordan de nye «content aware»-verktøyene virker her og sjekk «Photoshop-evangelist» Julieanne Kosts favorittfunksjoner i nye CS6 her.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Lite fittepreik
Besøkende på Nordic Light er visst bare måtelig interessert i Chin Chin...
Read More
0 replies on “Adobe slipper betaversjon av Photoshop CS6”