Adobe slipper Creative Suite 5.5 og Photoshop-applikasjoner for nettbrett

Adobe oppdaterer CS5 til versjon 5.5 med nye muligheter med Flash, HTML5, video, mobile applikasjoner og nettbrett. Adobe tilbyr også en ny abonnementsbasert betalingsmodell. Nå kan du leie Photoshop i stedet for å kjøpe.
Utviklingen innen mobil kommunikasjon er i ferd med å skape helt nye forutsetninger for hvordan man distribuerer og tar til seg medieinnhold. For å møte denne utviklingen slipper Adobe nå Creative Suite 5.5, en oppdatert utgave av programvarefamilien for designere og utviklere som produserer innhold til et bredt spekter av plattformer – blant annet smarttelefoner og nettbrett.

Denne lanseringen innebærer i tillegg en endring av Adobes oppdateringsstrategi på Creative Suite. Adobe har gått over til en utviklingssyklus på 24 måneder, hvor hele produktfamilien fornyes hvert annet år og hvor også større oppdateringer slippes årlig – slipp at verktøyene ligger i fremst i utviklingen – en fornyelse som nå gjennomføres for første gang med Creative Suite 5.5.

En annen nyhet fra Adobe er en fleksibel prismodell som er abonnementsbasert. Den er utviklet med tanke på kunder som vil sikre seg å alltid kunne jobbe med de nyeste Creative Suite-verktøyene, som arbeider i prosjektorganisasjoner, eller som forsøker programvaren for første gang.

Med et abonnement kan kunden for eksempel få tilgang til Adobe Photoshop for så lite som 290,- kroner i måneden for engelsk versjon og 320,-  kroner i måneden for norsk versjon, Adobe Design Premium CS5.5 for 730,- kroner per måned, eller Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection for 1190,- kroner i måneden.

– For designere og utviklere er Creative Suite 5.5 den opplagte verktøykassen for utvikling av nye digitale opplevelser til de mest populære plattformene for smarttelefoner og nettbrett. Det er også opplagt at vi hos Adobe vil på alle måter vil hjelpe mediebransjen med å utvikle nye arbeidsmetoder, forretningsmodeller og kanaler – gjennom nyutvikling innen områdene innholdsproduksjon, måling og distribusjon på de plattformene, sier Johan Salenstedt, administrerende direktør hos Adobe Systems Nordic.

Programpakken Creative Suite 5.5 Web Premium inneholder en rekke nye funksjoner og verktøy til webutvikling innen HTML5 og Adobe Flash – som gir designere og utviklere mulighet til å skape kommersielt innhold og applikasjoner til nærmest alle typer plattformer og enheter. Den nye versjonen forenkler arbeidet med å skape mobilapplikasjoner til Android, iOS og andre plattformer, og samtidig skape rikt web innhold basert på HTML5, og videre benytte Flash Player til å kommunisere med høyoppløselig video, spill eller rike internettapplikasjoner.

Adobes nye Creative Suite-produkter gjør det mulig å utvide den kreative arbeidsprosessen ved å integrere nettbrett i den løpende produksjonen. En ny scriptmotor i Adobe Photoshop og forbedret Photoshop Software Development Kit (SDK) gir utviklere nå anledning til å lage applikasjoner som samhandler med Photoshop for nettbrett basert på Android, iOS eller BlackBerry.

Adobe presenterer også tre nye applikasjoner for iPad som er eksempler på de nye kreative mulighetene bruk av nettbrett som en del i det daglige arbeidet med Photoshop gir: Adobe Color Lava for Photoshop, Adobe Eazel for Photoshop, samt Adobe Nav for Photoshop.

Pris og tilgjenglighet
Adobe Creative Suite 5.5 skal i følge planene være klar til levering i midten av mai. Programvaren vil selges via Adobes godkjente forhandlere og på nettet gjennom Adobe Store www.adobe.com/store. Veiledende markedspris er 23.790,00 kroner for CS5.5 Master Collection, 15.590,00 kroner for CS5.5 Design Premium, 14.770,00 kroner for CS5.5 Web Premium, 15.590,00 kroner for CS5.5 Production Premium samt 10.660,00 kroner for CS5.5 Design Standard. Dessuten finnes mulighetene for oppgraderinger og volumlisenser tilgjengelig. Alle priser er eksklusiv merverdiavgift.

Kunder som abonnerer på Creative Suite kan velge mellom ettårs abonnement eller månedsabonnement. Mer informasjon om abonnementslisenser finnes på: www.adobe.com/go/cssubscription.

Photoshop-applikasjoner for nettbrett

Adobe lanserer tre nye applikasjoner som gjør at iPad-brukere kan samhandle med Adobe Photoshop CS5. De nye applikasjonene er utviklet med Software Development Kit (SDK), en samling utviklingsverktøy som nå er fritt tilgjengelig og som gjør det mulig å forene den spennende interaktive opplevelsen i et nettbrett med kraften og presisjonen i Photoshop. De nye tilleggene i Photoshop lanseres i forbindelse den nye produktfamilien Adobe Creative Suite 5.5 (se egen pressemelding). Photoshop CS5 og Photoshop CS5 Extended åpner nå døren for at spennende applikasjoner for Android, BlackBerry og iOS kan styre og samhandle med Photoshop på skrivebordet.

Ved hjelp av SDK har Adobe innledningsvis utviklet tre egne applikasjoner som kompletterer Photoshop CS5 for Apple iPad: Adobe Color Lava for Photoshop, Adobe Eazel for Photoshop og Adobe Nav for Photoshop. Applikasjonene er utviklet for at brukeren skal kunne blande egne farger, tegne og male samt styre populære.
Adobe har innledningsvis utviklet tre applikasjoner som kompletterer Photoshop CS5: Adobe Color Lava for Photoshop, Adobe Eazel for Photoshop og Adobe Nav. Med Adobe Color Lava kan man ved hjelp av fingrene blande farger på iPad-en og skape tilpassede fargepalletter som kan sendes tilbake til Photoshop. Med Adobe Eazel, som bygger på avansert teknikk for tegning, kan en digital kunstner skape realistiske malerier med fingertuppene, med nye muligheter å få ”våte” respektive ”tørre” farger å samvirke i et motiv. Maleriene kan overføres direkte til Photoshop CS5 for videre bearbeidning. Adobe Nav skaper mer effektiv arbeidsflyt ved at brukeren kan velge og styre Photoshop-verktøy med iPad-en. Verktøyfelt kan tilpasses, opp til 200 åpne Photoshop-filer kan presenteres og zoomes og nye filer kan enkelt skapes. Alle de tre applikasjonene utnytter iPad-ens berøringsskjerm for en direkte og levende brukeropplevelse.

More from Morten M. Løberg
Uavhentede bilder hos Fame?
Hvis du har vært hos Famefotografene AS og fått tatt bilder og...
Read More
0 replies on “Adobe slipper Creative Suite 5.5 og Photoshop-applikasjoner for nettbrett”