Adobe slipper Lightroom5

I dag kan alle få tilgang til den nye versjonen av Lightroom 5. Nye funksjoner er blant annet Advanced healing brush og automatisk horisont-oppretting. Programvaren er tilgjengelig for både Mac og Windows via Adobe Creative Cloud.
Advanced healing brush skal fjerne feil og distraherende elementer. Man kan også rette opp horisontlinjen med et opprettingsverktøy som automatisk analyserer og tilpasser de horisontale linjene i et bilde. Denne funksjon kunne forbedret mange ellers gode feriebilder gjennom tidene! Lanseringen av endelig versjon følger en to måneders betaperiode der fotografer verden over har kunnet prøve de nye funksjonene og bidra til endringer og forbedringer.

– Nå kan alle få adgang til nye Lightroom. Vi har brukt noen måneder på forbederinger ut fra brukernes respons på betaversjonen, og er veldig fornøyd med resultatet. Dette har gjort at vi nå kan presentere en sterk løsning for både fotoentusiaster og profesjonelle fotografer, sier Mariah Andén, Adobes nordiske marketingsjef for Digital Media.

En annen nyhet som også var i betaversjonen, er et slideshow der man kan kombinere bilder og video i HD-kvalitet. I tillegg medfølger et radial gradient-verktøy til utforming av vignett-effekter, og en ny preview-funksjon som gjør det mulig å redigere bilder uten å jobbe i selve RAW-filen. Så snart man er online igjen opdateres alle relevante metadata og rettelser automatisk til bildet. En oppdatering av bokmodulen åpner enda flere muligheter for å designe og printe personlige bøker med favorittbilder.

Pris og tilgjengelighet
Adobe Photoshop Lightroom 5 kan lastes ned for både Windows og MAC OS på Adobe.no. Mer informasjon og oppdaterte priser for nedlasting, oppgradering og  og DVD-versjoner finner du på http://www.adobe.com/no/products/photoshop-lightroom.html. Lightroom 5 er også tilgjengelig for alle medlemmer av Adobe Creative Cloud, som kan teste programmet gratis i en måned.

Lightroom 5

More from Morten M. Løberg
Er dette Norges beste pressebilde ifjor?
Nyheten var knapt ute før de første kritiske kommentarene tikket inn på...
Read More
0 replies on “Adobe slipper Lightroom5”