Adobe lanserer ny bildebanktjeneste

Adobe lanserte i dag bildebank-tjenesten Stock med millioner av bilder, grafikk og illustrasjoner. Tjenesten er tett integrert med Creative Cloud og kan lastes dirkete inn i flere av Adobes programmer.
Adobe kjøpet tidligere opp bildebanken Fotolia, og det er denne som nå er utviklet til tjenesten Stock. Med denne tjeneste vil alle Creative Cloud-medlemmer få tilgang til over 40 millioner bilder, grafikk og illustrasjoner direkte fra Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, CC Premiere Pro og After Effects CC.

– Det er naturlig for oss å tilby denne tjenesten, siden ca 85 prosent av alle som bruker bildebanktjenester, og 90 prosent av dem som selger sitt innhold – også bruker våre kreative CC-verktøy, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud i en pressemelding i dag. – Med Adobe Stock integrert med eksempelvis Photoshop CC er det enklere enn noen gang å kjøpe og bruke kreativt innhold. Og fotografer og designere kan enkelt bidra med nytt innhold direkte fra programmene, så utvalget blir stadig større og mer attraktivt.

Lanseringen kommer samtidig som Adobe introduserer den nye 2015-versjonen av Creative Cloud, som inneholder oppdateringer av alle 15 CC desktop-programmene og nye apper til iOS og Android.

Noen høydepunkter fra Adobe Stock:
• Adobe Stock gir direkte tilgang til bildemateriale på tvers av CC-programmene. Man kan f.eks. først laste ned preview-versjoner og arbeide med disse for så å implementere originalbildet, som takket være signaturteknologien Creative Sync automatisk tilføres eventuelle endringer.
• Adobe Stock tilbyr kreativt materiale for print, web og mobil-apper. Innholdsbasen dekker stort sett alle slags temaer, være seg for turistbrosjyrer, sportssider på nett eller restaurantmenyer i mobil-apper.
• Innhold kan kjøpes med stykkpris eller som abonnement. Ved å implementere et abonnement til et CC-medlemskap kan man spare opptil 40 prosent, samtidig som “ubrukt” materiale kan overføres. Adobe Stock tilbys også som en frittstående tjeneste, dvs. uten CC-medlemskap.

Adobe Stock er allerede tilgjengelig og kommer med flere prisstrukturer.

www.adobe.com

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Utstilling: Veien tilbake til Siljustøl
Fotograf Erlend Mikael Sæverud har reist tilbake til sine barndoms trakter og...
Read More
0 replies on “Adobe lanserer ny bildebanktjeneste”