Adrain Chesser: Jeg har noe å fortelle deg

Foto: Adrian Chesser. "Juliann"

Hvordan formidler man en dårlig nyhet til familie og venner? Og hvordan takler de nyheten? Fotografen Adrain Chesser brukte sin egen sykdom til å utforske spørsmålet.

Dette er spørsmålen den kanadiske fotografen Adrain Chesser tar opp i sitt prosjekt «I have something to tell you».

– Etter å ha blitt testet HIV positiv og fått diagnosen AIDS, fikk jeg en ekstrem fysisk reaksjon da jeg tenkte på hvordan jeg skulle fortelle dette til mine nærmeste. Omtrent som det jeg følte da jeg var liten og skulle fortelle noe ubehagelig til mine foreldre, redd for at de skulle støte meg bort.

Det slo Adrain at han kanskje kunne overkomme denne paralyserende redselen ved å fotografere sine nærmeste når han fortalte dem nyheten, lage et slags rituale rundt det.

– Jeg ba dem inn én og én. Jeg sa ikke hva det dreide seg om, bare at jeg skulle ta portrett til et nytt prosjekt. Som bakgrunn brukte jeg gardinen som hadde hengt i mitt barndomshjem. Jeg innledet hver fotografering med «jeg har noe å fortelle deg». Alle hadde sin måte å reagere på, avhengig av egne erfaringer med tap, sykdom og død. Dette er antakelig de verste bilder jeg har tatt av mine nærmeste, men uten tvil også de vakreste.

www.adrainchesser.com

Tags from the story
Written By
More from Michael Dee
Terence Donovan på The Photographers Gallery
Nå vises en omfattende utstilling av den britiske fotografen Terence Donovan på The...
Read More
0 replies on “Adrain Chesser: Jeg har noe å fortelle deg”