Alt klart for Lofoten internasjonale fotofestival

Eagle on the hunt © Audun Rikardsen

Neste uke åpner Lofoten Internasjonale Fotofestival dørene for tredje gang. Også i år har en rekke spennende fotografer funnet veien til Lofoten.

Det blir mye natur i løpet av festivalens fire dager, både i og utenfor utstillingslokalene. Fra Island kommer norgesvennen RAX, også kjent som Ragnar Axelsson. Han har i en årrekke arbeidet i Arktis, og vil presentere sitt pågående prosjekt på Grønland. Fra Hong Kong kommer Justin Jin, en prisbelønnet fotojournalist som vil vise sine reportasjebilder fra blant annet Sibir og Kina.

Forøvrig kommer flere fotografer basert i Norge:

• Damian Heinisch er en fotograf som med stor faglig tyngde beveger seg over et vidt spekter fra kommersielt fotografi til rene kunstprosjekter. På LIFF vil han vise noen av sine personlige prosjekter.

• FAudun Rikardsen kombinerer sitt daglige virke som professor i biologi med naturfotografi på høyt internasjonalt nivå. Han har markert seg med en utrolig kreativ og leken tilnærming til faget, og høstet en rekke internasjonale priser for sitt arbeid.

• Trond Kjetil Holst bringer med seg festivalens mest originale kamera; en campingvogn innredet som et gigantisk hullkamera. Vogna vil være åpen for besøk på Torget i Kabelvåg.

• Rune Johansen gir en presentasjon av sine arbeider på utstillingen «Da jeg var i Amerika» på Kaviar Factory i Henningsvær.

• Knut Bry og Helges Skodvin viser utstillinger på Skrova.

• Knut Egil Wangs viser sin prisbelønte utstilling «Givær». Wang er i dag en av Norges mest profilerte fotojouranalister men han bor og arbeider i Los Angeles.

I forbindelse med LIFF 2014 ble det arrangert en internasjonal konkurranse der russiske Aleksandr Romanov gikk av med seieren. Han vil i år stille ut bilder fra sine mange reiser i Yamal i Sibir, der han skildrer urbefolkningens liv i storslått natur og barskt klima.

Hele programmet kan du se på Lofoten internasjonale fotofestivals hjemmesider. (Foto: Audun Rikardsen).

www.lofotenfotofestival.no

Written By
More from Pål Otnes
Sigurd Fandango til topps i Gullsnitt
Sigurd Fandango stakk av med årets Grand Prix under reklamefotografenes årlige konkurranse...
Read More
0 replies on “Alt klart for Lofoten internasjonale fotofestival”