Alt klart for Nordic Light

Nordic Light 2014 © Cooper&Gorfer

Fotofestivalen i Kristiansund har etablert seg som Norges viktigste fotofestival og i dag braker det løs igjen. Festivalens leder Charles Williamsen og kreativ leder Morten Krogvold har nesten alt klart for åpning i ettermiddag.

Nordic Light 2014 © Cooper & Gorfer
Nordic Light 2014 © Cooper & Gorfer

Festivalen presenterer som vanlig et bredt program med navn som Ragnar Axelson, Platon, Cooper & Gorfer, Julia Fullerton-Batten, George Hallet, Francois Fontaine og Hans Jørgen Brun. Men det er også noen nyheter i år. En ny pris, Leif Preus minnepris, skal deles ut, Krogvold selv har plukket ut en Directors Choice, og tre fotografer er hentet fra Sør Afrika for å markere landets 20 år med demokrati. En travel Charles Williamsen, som er daglig leder, tar telefonen når vi ringer:

– Jeg må svare kort, for her er det mye som skal på plass i løpet av dagen. Vi er i innspurten og setter de siste lampene nå, men vi er  i rute og kommer i mål til startskuddet går i kveld

– Er det fortsatt muligheter for billetter?

– Vi har solgt flere pass enn i fjor og venter stort trykk på helgens foredrag. Men det er igjen noen festivalpass, så vil man sikre seg plass er det fortsatt muligheter.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold er begeistret over årets utstillinger:

– Jeg står i galleriet å setter lys nå, og må si at Cooper & Gorfer kanskje er den beste utstillingen vi har hatt noen gang. Du får en helt spesiell opplevelse av å se bildene live. Det er en så sinnsykt høy kvalitet. Generelt vil jeg også si at vi har et bra mangfold på årets festival, en oppvisning i kameraet som verktøy. Fra Ragnar Axelsson til Platon. Fra Julia Fullerton-Batten til Hans Jørgen Brun. Og så vil jeg påpeke at vi har vært heldig med lokalene i år. Dette er jo ikke akkurat Museum of Modern Art, vi er prisgitt de lokalene som tilfeldigvis er tilgjengelig.

– Hva får vi se av foredrag i år?

– Vi prøver å få foredragene til å bli øyeåpnere, steder man kan få nye impulser og innblikk i prosessene bak fotografiene du ser her på festivalen. I år stiller blant andre Jimmi Nelsson og Platon, som begger er utrolig dyktige foredragsholdere. Jeg har også en forestilling sammen med Tove Nilsen om det å skape bilder og tekst. For det er hva det koker ned til. Budskap. Man skal ha noe på hjertet, noe man vil formidle. Med ord, med bilder. Kanskje noe berører, støter eller setter i gang en tankeprosess. Nordic Light handler om å fortelle historier gjennom fotografiet og sammen skal vi skrive historie, oppsummerer den energiske fotografen.

Nordic Light starter i dag og avsluttes lørdag 10. mai.

www.nle.no

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Raymond Mosken: I støybildet
Han startet med å fotografere liveband på 1970-tallet. Så gikk turen opp...
Read More
0 replies on “Alt klart for Nordic Light”