Alveng på Haugar

Dag Alvengs utstilling "Sommerlys" vises i Jaugar kunstmuseum i Tønsberg til 20. mai. (Foto: Morten M. Løberg)

Haugar kunstmuseum i Tønsberg viser for tiden Dag Alvengs retrospektive utstilling “Sommerlys”.

Dag Alveng (f. 1953) har vært opptatt av dette temaet i over 30 år. Han er utdannet ved Trent Polytechnic i England og etter hjemkomsten var han i 1977 aktiv ved etableringen av Fotogalleriet i Oslo, der han et par år senere debuterte med en separatutstilling som skulle innvarsle konseptkunstens inntreden i norsk fotohistorie. Siden har han jevnlig stilt ut på viktige museer og gallerier i USA og Europa, og ikke minst blitt innkjøpt av sentrale kunstinstitusjoner som bl.a. Metropolitan og Museum of Modern Art i New York.

“Sommerlys” er en retrospektiv utstilling av en serie bilder som Dag Alveng har arbeidet med helt siden 1979. Den sommeren, og under flere av de påfølgende i 1980-årene, oppholdt han seg på Hvasser. På skyfrie dager fotograferte han en rekke bilder av familiens rolige ferieliv og den lysdrukne kystnaturen. Før denne utstillingen har han laget forstørrelser av eldre negativer fra 1980-årene, som tidligere ikke har blitt vist. Forrige sommer vendte han tilbake til huset på Hvasser for å ta nye bilder til serien, denne gangen i et langt mer nostalgisk lys.

Dag Alveng debuterer også med en video der hans fotografier blir ledsaget av stemmen til forfatteren Kjell Askildsen. Til utstillingen er det også produsert en Artist Book i et begrenset opplag med en tekst av Per Bjarne Boym.

Skjermbilde 2013-04-01 kl. 22.14.27 Skjermbilde 2013-04-01 kl. 22.14.10 Skjermbilde 2013-04-01 kl. 22.14.39

Dag Alvengs utstilling "Sommerlys" vises i Jaugar kunstmuseum i Tønsberg til 20. mai. (Foto: Morten M. Løberg)
Dag Alvengs utstilling “Sommerlys” vises i Haugar kunstmuseum i Tønsberg til 20. mai. (Foto: Morten M. Løberg)
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Oslo Kameraklubb med jubileumsutstilling
Oslo Kameraklubb åpner jubileumsutstilling på Kafé Celsius i Oslo torsdag 25. august...
Read More
0 replies on “Alveng på Haugar”