Ambisiøse kameraer på test i nummer én

testkam

Da er vi i gang med et nytt år og nye tester. Fotografis testredaksjon ligger ikke på latsiden, og  flere spennende tester er klare for trykk i Fotografi nummer én.

Blant testene som er på vei er tre av fjorårets kanskje mest spennende kameraer i sine klasser. NIkons nye «retro» fullformatkamera Nikon Df, Sonys ekstremt kompakte speilløse fullformatkamera Alpha A7r og Pentax’ nye toppmodell K-3.

Nikon Df er en speilrefleks som vekker nostalgiske minner hos alle som har hatt en filmbasert Nikon FM eller FE. Det er et fullformatkamera med knapper, ratt og brytere for alle primærfunksjoner – et moderne digitalt speilreflekskamera i retroinnpakning. Nikon Df har samme bildebrikke som toppmodellen Nikon D4, men med lavere ytelse og som et rendyrket stillbildekamera er det rimeligere. Vi tester det med Nikons 50 mm f/1.8 – også det i retroskrud.

Sony Alpha A7r varsler en ny linje fra Sony – det er et svært kompakt og speilløst systemkamera med hele 36 Mp fullformat CMOS-brikke. Kameraet tar alle tidligere Sony Alpha, Carl Zeiss ZA og Minolta AF-objektiver med adapter, og alle Sony- og Carl Zeiss-objektiver med E-fatning. Med de nye E-objektivene for fullformat fra Sony, Zeiss og Samyang får du full dekning med 36 Mp, med NEX-objektiver i APS-C-format beskjærer kameraet til ca. 15 Mp. Vi tester det med bl.a. Carl Zeiss ZE 35 mm f/2.8.

Pentax K-3 er den nye toppmodellen fra Ricoh-Pentax. Bildeformatet er her APS-C, med 24 Mp CMOS og justerbart lavpassfilter. Fysisk kommer kameraet uten lavpassfilter, for maksimal oppløsning, men ved behov kan små mikrobevegelser diffusere bildet akkurat nok til å dempe muligheten for moire. Dette er et ekstremt solid kamera, bygget for å tåle hard bruk, fuktighet, sand og kulde. Vi tester det med Pentax DA 18-135 mm f/3,5-5,6 WR.

Fotografi nummer én 2014 er i hylla i begynnelsen av februar. 

Er du ikke abonnent? www.fotografi.no/abonner

Tags from the story