Amy Arbus til Oslo

Foto: Amy Arbus

Amy Arbus har viet sitt liv til fotografiet. Tredje september holder hun foredrag i Filmens hus i Oslo.

Amy Arbus er datter til den kanskje mer kjente Diane Arbus, men som fotograf står hun trygt på egne ben. Hun brukte lang tid på å våge å bli fotograf, morens legendariske status hang som en skygge over henne. Men i det øyeblikket hun så gjennom søkeren i et kamera var hun solgt.

Amy Arbus
Amy Arbus

Amy Arbus har gitt ut flere fotobøker, blant annet den prisvinnende On the Street 1980-1990 og The Inconvenience of Beeing Born. Hennes nyeste bok, After Images er en hyllest til malerier av blant annet Picasso, Cezanne og Modigliani.

Hun har hatt over 25 separatutstillinger og vært vist i utallige magasiner, som New York Magazine og Aperture Magazine. Hennes arbeid finnes i flere viktige samlinger, som i The New York Public Library, The Museum of Modern Art i New York, og vårt eget Nasjonaltheater.

Hun underviser også i portrettfotografi ved ICP i New York, og i begynnelsen av september vil hun holde workshop i The Narrative Photography på Saga senter for fotografi på Inderøy i Sør Trøndelag.

Arrangementet er et samarbeid mellom Fotografihuset og NORDphotography, billett til foredraget kan bestilles her: http://pub.ticketmobile.no/Events/22357/10997

More from Kristin Skåmedal
Portfolio: Ole Marius Jørgensen
Ole Marius Jørgensen og en kompis har kjørt rundt i Norge med...
Read More
0 replies on “Amy Arbus til Oslo”