Andrea Gjestvang på Hamar Kulturhus

Fra serien "Tilbake" © Andrea Gjestvang

I morgen åpner fotograf Andrea Gjestvang utstillingen ”Tilbake” i Hamar kulturhus. Her vises en helt ny serie om asylsøkernes skjebne etter utkastelsen fra Norge.

Fotograf Andrea Gjestvangs utstilling ”Tilbake” forteller historien til Amin og andre asylbarn som har blitt sendt tilbake til hjemlandet, eller til en tilværelse på flukt, etter lengre opphold som asylsøkere i Norge. Amin kom til Norge fra Afghanistan sammen med mor, far og to yngre søsken i 2009, og de flyttet til Ål i Hallingdal.

I januar 2014 ble de tvangsreturnert til Kabul, men mens resten av familien lever i skjul i Iran, bega Amin seg på flukt alene til Europa. Drømmen er å få tilbake livet han hadde; med venner, skole, fotball og trygghet for hele familien.

Utstillingen viser historien etter at nyhetsinteressen her hjemme har dalt, og Gjestvang har fulgt deres reise videre og livet etter norgesoppholdet. Hun har også besøkt steder og venner som barna og ungdommene forlot. Portretter, hverdagsbilder og lydopptak forteller om traumatiske opplevelser, minner og vennskap.

Prosjektet er et samarbeid med Internasjonal Kvinneliga for fred og frihet (IKFF) i forbindelse med deres 100-års jubileum, og er en del av «Fred og frihet – hva betyr det i 2015.”

Utstillingen åpner i morgen, 24.oktober klokken 12.00 på Hamar Kulturhus og står frem til 12. desember 2015.

www.hamar-kulturhus.no

Written By
More from Pål Otnes
Nytt og vanntett fra Ricoh
Ricoh lanserer to etterfølgere i sin WG-serie. Begger er vann- og støtsikre...
Read More
One reply on “Andrea Gjestvang på Hamar Kulturhus”

Comments are closed.