Ann Christine Eek: Betraktelser av ljus

© Ann Christine Eek

Ann Christine Eeks har jobbet med serien «Betraktelser av ljus» i nesten 40 år.  På utstillingen som vises på Kafé Celsius vises hennes poetiske bilder i sorthvitt.

Den svenske fotografen Ann Christine Eek har jobbet som fotograf ved Kulturhistorisk Museum i Oslo siden 1982 og tidligere jobbet freelance for blant annet i Aftenposten, Klassekampen, Fotografi og Norsk Fotografisk Tidsskrift.

Den retrospektive utstillingen som nå vises på Celcius Showcase presenterer et stort utvalg av hennes arbeider. Bildene fra ”Betraktelser av ljus 1970 – 2008” er hentet fra blant annet Oslo, Stocholm, Dalarna og Kosovo.

Ann Christine Eek har tidligere hatt flere utstillinger i Sverige og Norge, i løpet av 2014 har hun vært med på gruppeutstillinger ved Hasselblad Center i Gøteborg og Dunkers Kulturhus i Malmø, samt gruppeutstillinger ved Moderna Museet i i Malmø og Stockholm. I 2015 vil hun delta på en internasjonal landskapsutstilling ved kunsthallen Artipelag i Sverige.

Eek er utdannet ved Stiftelsen Kursverksamhetens Fotoskola i Stockholm og har studert kunsthistorie ved Universitetet i Stockholm. I over 20 år har hun studert Carl Lumholz, teologen som ble verdenskjent oppdagelsesreisende, etnograf og fotograf, og i samarbeide med fem forfattere har hun utgitt boken «Among Unknown Tribes – Rediscovering the Photographs of Explorer Carl Lumholtz», utgitt på University of Texas Press. Eek har også samarbeidet med Berit Backer om fotoprosjekter fra Kosovo, hvor de blant annet produserte filmen ”Vi bär inte slöja längre.”

Utstillingen åpner i morgen, 5. februar, og står til august 2015.

www.facebook.com

Written By
More from Pål Otnes
Ta på Munch
Hvordan oppleve billedkunst uten synssansen? I morgen inviterer Norges Blindeforbund, Canon og...
Read More
0 replies on “Ann Christine Eek: Betraktelser av ljus”