Anne Lise Flavik slutter i Nordic Light

Festivalsjef Anne Lise Flavik i Nordic Light. (Foto: Morten M. Løberg)

Nordic Light kunne i dag melde at daglig leder Anne Lise Flavik trekker seg fra lederstillingen i festivalen. Hvem som skal overta stafettpinnen er fortsatt i det blå.

Festivalsjef Anne Lise Flavik i Nordic Light. (Foto: Morten M. Løberg)
Festivalsjef Anne Lise Flavik i Nordic Light. (Foto: Morten M. Løberg)

Anne Lise Flavik har vært med siden starten i Nordic Light, og har sammen med Morten Krogvold frontet festivalen siden 2009. Hun har klart å trekke en rekke verdensnavn til Kristiansund. Siden starten har besøket økt med det fem-dobbelte og Nordic Light har blitt et treffsted for hele det fotografiske miljøet i Norge. At hun nå velger å gå videre er en stor overgang for festivalen. Styreleder Lars Liabø beklager at Flavik vil fratre:

– Jeg har hatt et veldig godt og tett samarbeid med Anne Lise i alle år, hun har preget Nordic Light sterkt og vært en drivkraft i arbeidet med å få utviklet Nordic Light til det vi er blitt i dag. Med hennes innsats er vi blitt Europas ledende fotofestival, og vi er henne stor takk skyldig for innsatsen. Men det er ingen dramatikk i dette. Vi har fortsatt med Morten Krogvold, og vi har god tid til å finne en erstatter, forteller Liabø til Fotografi.

Men Flavik slipper ikke ballen med det første. Hun er fortsatt åpen for være knyttet til Nordic Light og bistå med sin fotofaglige kompetanse og sitt store nettverk:

– Jeg håper å kunne være løsere knyttet til festivalen fremover, og bidra med mitt nettverk og min erfaring. Jeg jobber også videre med programmet for 2014, og sørger for at festivalen i 2014 går som normalt. Jeg og Morten Krogvold skal jobbe iherdig videre for å skape verdens beste festival i 2014, sier hun.

Om sin avgang har hun følgende å si:

– Helt siden starten har jeg ønsket å sette fotografiet i fokus og være med å bygge en plattform for fotografiet i Norge. Det ble en fotofestival, som ble til et eget hus og et eget senter med to årlige festivaler, et helårs galleri, og et samlingssted for fotointeresserte. Nå kan andre overta stafettpinnen med nye krefter. Jeg er jo en gründer-type, og har et behov for å komme videre og bruke tid på andre prosjekter. Og så ser jeg fram til ikke å være pendler, og til å bruke mer tid på kjærligheten, reising og fotografering, avslutter Flavik.

Flavik fratrer innen 1. februar 2014, og fra det tidspunkt og inntil ny leder er på plass, vil Liabø fungere som konstituert daglig leder. Stillingen vil bli utlyst med det første.

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Ny runde med Norsk Naturfotofestival
Årets naturfotofestival i Ski var utsolgt allerede halvannen måned før festivalstart. Nå er programmet...
Read More
0 replies on “Anne Lise Flavik slutter i Nordic Light”