Anne Sophie Nordrum i Fotografiens Hus

I Anne Sophie Nordrum serie Sensibilità uforsker hun menneskekroppens skjønnhet. Fellesnevneren for bildene er vann og 21 kvinner har latt klærne falle. Utstillingen åpner i Fotografiens Hus i kveld klokken 18.00.

Sensibilità © Anne Sophie Nordrum
Sensibilità © Anne Sophie Nordrum

Serien utforsker den kvinnelige form, og iført kun et tynt silkstoff svever de 21 modellene i vann og vær. Nordrum ønsket ikke å bruke profesjonelle modeller til prosjektet, det er den naturlig kroppen som tiltaler henne:

– Sensibilità er et prosjekt jeg har jobbet med et års tid, forteller hun. – Jeg ønsket å utfordre meg selv som fotograf, og ønsket å vise at kvinner i alle aldre og størrelser har sin egen unike skjønnhet. Jeg synes menneskekroppen er vakker, og det å være naken er den mest sårbare tilstand vi kan være i. Jeg kunne ha brukt profesjonelle modeller, men hadde egentlig ikke noe ønske om det – de normale kvinnene viste seg å være utrolige modeller.

Anne Sophie Nordrum bor i Vollen i Asker og jobber som fotograf og grafisk designer. De fleste bildene ble tatt i nærheten av der hun bor, men ett av bildene ble tatt på flåten KonTiki og et i Andesfjellene i Argentina, Sør-Amerika.

– Det var en ekstra utfordring for modellene å holde styr på 23 meter langt silke stoff i det kalde vannet – det tok mye energi. Modellene jobbet hardt, og virkelig ga av seg selv. Hver modell imponerte meg dypt, og jeg er svært takknemlig for deres innsats. Det var viktig for meg å bygge opp tillit til modellene. Hver enkelt hadde sine ulike grenser – både når det gjelder elementet vi jobbet i og det å dele sin nakenhet. Det var også viktig for meg å gi modellene forsikring om at disse bildene ville bli behandlet med stor respekt, avslutter fotografen.

Utstillingen finner du på Fotografiens Hus i Oslo til og med 2. mars.

www.fotografiens-hus.no

More from Kristin Skåmedal
Tine Poppe valgt av Lens Culture
Lens Culture velger hvert år ut 50 «emerging talents», alle fremadstormende fotografer nettstedet mener utpeker...
Read More
0 replies on “Anne Sophie Nordrum i Fotografiens Hus”