Annika von Hausswolff på Hasselblad Center

Hasselblad Center i Göteborg viser nå utstillingen «Grand Hotel Theory», en stor separatutstilling av den svenske fotografen og samtidskunstneren Annika von Hausswolff.

Annika von Hausswolff hadde sitt gjennombrudd med en rekke iscenesatte fotografier der nakne, livløse kvinnekropper blir kastet inn i landskapet. Bildene, som kommuniserer vold og nød, er inspirert av rettsmedisinsk fotografering og ligner politiets dokumentasjon av åsteder. Arbeidene har blitt tolket som kommentarer til nasjonalromantisk landskapsmaleri, men med en naturlig mystikk av en mye mørkere og mer uhyggelig art.

Utstillingen fokuserer på arbeider fra de siste 10 årene, fra prosjektene «Overhaul» og «An Oral History of Economic Structure», hvor det tilbakevendende tema var bildesyn i praksis og blikkets politikk. «Grand Theori Hotel» er strukturert som en serie av rom, surrealistiske, feministiske eller fotografiske, som er vevd sammen til en svimlende og mangefasettert helhet.

Annika von Hausswolff er født i Göteborg i 1967 og har vært professor ved School of Photography 2007-2012. I forbindelse med utstillingen publiseres en ny bok om Annika von Hausswolff, utgitt av forlaget Art & Theory.

Utstillingen vises frem til 15. mai.

www.hasselbladfoundation.org

Written By
More from Michael Dee
Spennende navn til Landskrona Fotofestival
Den 19. august er det tid for Landskrona Fotofestival, som allerede har...
Read More
0 replies on “Annika von Hausswolff på Hasselblad Center”