Årets beste fotoprodukter kåret av EISA

Fotografi er medlem av EISA som årlig kårer de beste produktene på markedet. Her presenterer vi årets vinnere.

EISA ÅRETS KAMERA: Sony Alpha 7 III
Med Alpha 7 III har Sony definert standarden for et speilløst allround fullformatkamera som dekker mange fotografiske behov. Den nye 24,2-megapiksel bakbelyste Exmor R CMOS-bildebrikken leverer enestående bildekvalitet under en lang rekke lysforhold. Autofokussystemet dekker nesten hele bildeflaten, og gjør det lett å fokusere og følge bevegelige motiver selv når de er utenfor den sentrale bildeflaten. Med inntil 10 bilder i sekundet og 4K videomodus er Alpha 7 III klar til å fange raske hendelser.

EISA SPEILREFLEKSKAMERA: Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 6D Mark II er en kompakt men kraftfullt speilrefleks for entusiasten. Med 26,2 megapiksel fullformat CMOS bildebrikke og DIGIC 7 bildeprosessor som jobber sammen leveres fremragende bildekvalitet selv under dårlige lysforhold. Kameraet kombinerer et raskt og pålitelig 45-punkts autofokussystem med Canons imponerende Dual Pixel CMOS autofokussystem, som benyttes til liveview og videoopptak. Den vribare berøringsskjermen – den første blant Canons fullformatkameraer – gjør det enkelt å velge motivutsnitt og benytte kameramenyene.                         

EISA PROFESJONELLE SPEILREFLEKSKAMERA: Nikon D850
Nikon D850 er et fremragende og kraftig fullformat speilreflekskamera som takler enhver utfordring brukeren utsetter det for. Med sin 45,7 megapiksler BSI CMOS-bildebrikke leverer kameraet både høyoppløste stillbilder og fullformat 4K UHD video. Nikon D850 klarer syv bilder i sekundet ved full oppløsning (ni med batterigrepet som tilleggsutstyr), og med det samme 153-punkters autofokussystemet som Nikon D5 følger det lett motiver i bevegelse. Den store og lyse optiske søkeren gjør det enkelt å velge motivutsnitt.

EISA BESTE KJØP-KAMERA: Canon EOS M50
Dette lille, lette og rimelige speilløse kameraet leverer samme bildekvalitet som sine større slektninger. Takket være sin 24,1 megapiksel APS-C-bildebrikke og DIGIC 8 bildeprosessor kan det ta både høykvalitets stillbilder og 4K video. Den vribare berøringsskjermen gjør det enkelt å velge motivutsnitt fra alle vinkler – høyt, lavt, til selfies og vlogger, med pekefokus. Den forbedrede Dual Pixel CMOS AF gir rask, nøyaktig og presis fokusering over inntil 88 % av motivflaten både for stillbilder og Full HD videoer. Med innebygd Wi-Fi og Bluetooth kan du enkelt overføre bilder til en mobilenhet og dele dem på sosiale medier.

EISA SPEILLØSE KAMERA: Fujifilm X-H1
Fujifilm X-H1 er det nye profesjonelle flaggskipet i X-systemet. For første gang har det innebygd bildestabilisator, som er meget effektiv. Ergonomien er kraftig forbedret fra tidligere modeller med større knapper, større grep og LCD-panel på topplaten. Den raske hybrid-autofokusen følges av stille opptak inntil 14 bilder i sekundet, mens den nye høyoppløste søkeren er blant markedets beste. Filmopptak er oppgradert med Cinema-4K-oppløsning, F-Log gamma og den nye Eterna filmsimuleringen. Fujifilm X-H1 er utstyrt med en fremragende 24,3 megapiksel X-Trans CMOS III bildebrikke som leverer høy oppløsning og lav bildestøy.

EISA PROFESJONELLE SPEILLØSE KAMERA: Sony Alpha 7R III
Tredje generasjon av Sonys høyoppløste speilløse kamera, Alpha 7R III, har en 42,4 megapiksel bakbelyst Exmor R CMOS-brikke som produserer bilder med fantastiske detaljer. Samtidig leverer det høy opptakshastiihet med inntil 10 bilder i sekundet med følgefokus for å gi skarpe bilder av bevegelige motiver. Det innebygde 5-aksers bildestabilisatorsystemet er blitt finjustert til å støtte høyoppløste opptak, som betyr at du kan bruke kameraet håndholdt i en lang rekke situasjoner.

EISA SUPERZOOM-KAMERA: Sony Cyber-shot RX10 IV
RX10 IV, Sonys fjerdegenerasjon ultra-zoomkamera, kombinerer et allsidig 24-600 mm (ekv.) f/2,4–4 ZEISS Vario-Sonnar T* objektiv med en stor bildebrikke; en 1″ 20,1-megapiksel Exmor RS CMOS stablet bildebrikke. Denne kombinasjonen lar brukeren ta skarpe bilder over hele zoomområdet fra vidvinkel til super-telefoto, uten å bytte objektiv. Det raske hybride autofokussystemet benytter samme høyoppløste følgefokusteknologi som Sony Alpha-serie kameraer, som gjør det enklere å følge raske motiver som fugler i flukt.

EISA SPEILREFLEKS-ZOOM: SIGMA 14-24mm F2.8 DG HSM | Art
Dette SIGMA-objektivet har virkelig imponerende ytelse. Det er sjelden å se en lyssterk ekstrem vidvinkel-zoom av denne typen med meget høy skarphet, praktisk talt uten linjefortegning, og nesten helt uten synlige fargebrytningsfeil. Med ekstremt høy byggekvalitet, godt beskyttet mot støv og sprut, er dette et objektiv du kan stole på under dårlige værforhold. Objektivet leveres til fullformat speilreflekskameraer til en svært fornuftig pris, og er et landskaps- og arkitekturobjektiv som skiller seg ut fra konkurrentene.

EISA SPEILREFLEKS TELEZOOM: Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD
Tamrons nyeste telezoom kombinerer høykvalitets optikk med konstant f/4 største blender, rask og stillegående autofokus og optisk bildestabilisator, alt til en brøkdel av prisen for tilsvarende objektiver. Det leverer imponerende skarpe bilder med minimale optiske feil og med attraktiv bakgrunnsuskarphet. Det er relativt lett, og appellerer med fuktighets-beskyttende konstruksjon til fotografer som ofte tar bilder utendørs. Med en svært attraktiv kombinasjon av bildekvalitet, robusthet og portabilitet er det et topp valg for fotoentusiaster.

EISA PROFESJONELT OBJEKTIV: Nikon AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR
Nikons første objektiv med innebygd telekonverter gjør drøm til virkelighet for mange profesjonelle sport- og actionfotografer. Med den brukervennlige telekonverteren byr det på brennvidder opp til 560 mm med maksimum blender f/5,6. Objektivet leverer skarpe bilder over hele zoomområdet, også når du bruker største blender. Den effektive bildestabilisatoren muliggjør lukkertider inntil fire trinn langsommere enn ellers. Objektivet er fullt ut værbeskyttet med fluor-belegg som beskytter frontelementet mot vann, støv og smuss.

EISA SPEILREFLEKS FASTOBJEKTIV: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
Dette unike objektivet kombinerer innebygd bildestabilisator med meget stor blenderåpning. Denne kombinasjonen gjør det mulig å ta håndholdte bilder i svært lite lys. Objektivet er bygd for profesjonell bruk, med værbeskyttelse og rask, nøyaktig autofokus. Skarpheten er forbedret fra Canons tidligere 85-millimeterobjektiver, og uskarpe bakgrunner gjengis svært attraktivt. Dette er et perfekt valg for portrett- og bryllupsfotografer som benytter høyoppløste fullformat speilreflekskameraer.

EISA SPEILLØSE VIDVINKELZOOM: Sony FE 16-35mm F2.8 GM
Som en del av Sonys anerkjente G Master-serie er dette en fremragende vidvinkelzoom som leverer imponerende skarphet over hele bildeflaten. Objektivet er værbeskyttet og er bygget for profesjonell bruk, men er lettere enn sine konkurrenter. Likevel utkonkurrerer det de fleste, ikke bare når det gjelder skarphet, men også ved å levere bilder med lite vignettering og minimal fortegning. Dette er et perfekt objektiv for landskap, arkitektur og fotografering av bylandskap.

EISA SPEILLØSE STANDARD-ZOOM: Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD
Dette Tamron-objektivet er en lyssterk standard-zoom konstruert for fullformat speilløse kameraer. Det er kompakt og lett med bare 550 gram, og passer utmerket til små kameraer som Sonys α7-familie. Det er konstruert for å levere nok detaljer for de nyeste høyoppløste bildebrikkene, samtidig som den store blenderåpningen gjør det lett å isolere uskarpe bakgrunner med en vakker ‘bokeh’-effekt. Den raske og stillegående autofokusmotoren klarer å holde bevegelige motiver i fokus. Til sammen byr dette objektivet på svært god ytelse til en meget konkurransedyktig pris.

EISA SPEILLØSE TELEZOOM: Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS
Dette supertelezoom-objektivet er ideelt for sport- og naturfotografering, og byr på høy skarphet over hele zoomområdet. Vignettering er ubetydelig, mens fortegning er svært lav og uvesentlig for den type fotografering objektivet typisk brukes til. Autofokusen er meget rask, presis og stillegående, mens den optiske bildestabilisatoren sikrer skarpe bilder ved langsomme lukkertider. Bygget for bruk i vanskelige værforhold, er dette et fremragende objektiv som byr på svært høy bildekvalitet.

EISA BILDETJENESTE: CEWE Photobook Pure
Denne appen leverer en brukervennlig og rimelig fotoboktjeneste for smartmobilbrukere som ønsker å presentere bildene sine. Ved å bruke appen, som er gratis for Android og iOS, velger brukeren ganske enkelt 22 bilder fra sitt eget bildegalleri og lar appen lage en fotobok som kan ytterligere tilpasses før ordren sendes. En personlig tittel trykkes på omslaget, i tillegg til en liten melding i begynnelsen av boken. Resultatet trykkes på premium matt papir, pakkes i en kassett og leveres i din egen postkasse. Tjenesten er tilgjengelig i 19 europeiske land til en attraktiv, lav pris.

EISA FOTO-INNOVASJON: Canon Speedlite 470EX-AI
Denne Speedlite-blitzen gjør fotografens arbeid mye enklere ved å fjerne usikkerheten med å beregne indirekte blitz. 470EX-AI fyrer automatisk av en serie forhåndsblink for å bestemme hvordan lyset kan reflekteres fra tak eller vegg, og roterer blitzhodet i riktig posisjon for å gi mykt og behagelig lys. Eller fotografen kan vinkle blitzhodet manuelt, og 470EX-AI vil beholde denne vinkelen automatisk selv om kameraet roteres. Med full E-TTL-kontroll vil blitzen automatisk fyre av med riktig lysmengde og gi perfekt eksponerte bilder.

EISA FOTO/VIDEO-KAMERA: Panasonic LUMIX DC-GH5S
Dette kameraet er spesielt utviklet for kresne videofotografer. Med 10,2-megapiksel Four Thirds bildebrikke byr kameraet på Dual Native ISO-følsomhet for beste bildekvalitet når du jobber i svakt lys. Det byr også på en mengde ulike opptaksformater, inkludert 4K/30p 4:2:2 10-bit direkte til minnekort uten tidsbegrensning, eller høy opptakshastighet (240 bps i Full HD) for myk langsomfilm. Kameraet har også V-Log og HDR-modus for stort dynamikkområde og bedre tonegradasjon. Andre nyttige fasiliteter omfatter sebra-mønster, tidskodefunksjon (inn/ut) så vel som waveform og Vector Scope monitor.

EISA BESTE SMARTMOBIL: Huawei P20 Pro
Med sin blendende glass-finish, imponerende 6,1-tommer 1080 x 2240 piksler AMOLED-skjerm, 18:9-format, pålitelige 4000 mAh batteri utstyrt med Super Charge-funksjon og – sist men ikke minst – et imponerende tre-kamerasystem på baksiden, koprodusert med Leica, er Huawei P20 Pro den mest avanserte, innovative og teknisk overlegne smartmobilen noensinne. Som den perfekte følgesvennen for mobile brukere er den også en trendsetter innen mobil fotografering med de forbløffende bildene og videoene den produserer. Den sentrale bildeteknologien omfatter den primære F/1.8 fargebildebrikken, kombinert med to sekundærbrikker – en sorthvitt 20-megapiksel F/1.6 og 8-megapiksel 5x hybrid-zoom F/2.4 for farger. Dette er en suveren kombinasjon av fantastisk hardware, optikk og håndverk.

Øvrige EISA-priser 2018-2019:

HI-FI EXPERT GROUP
EISA analogue music system: Pro-Ject Juke Box S2
EISA compact music system: Denon CEOL N10
EISA all-in-one system: Naim Audio Uniti Atom
EISA wireless system: DALI Callisto 6C & Sound Hub
EISA stereo system: Marantz ND8006/PM8006
EISA stereo receiver: Yamaha R-N803D
EISA amplifier: Primare I15 Prisma
EISA best buy amplifier: Pioneer A-40AE
EISA high-end amplifier: NAD M32
EISA streamer: Pro-Ject Stream Box S2 Ultra
EISA dac: Chord Electronics Hugo 2
EISA turntable: Technics SL-1200GR
EISA loudspeaker: ELAC Adante AS-61
EISA best buy loudspeaker: Q Acoustics 3050i
EISA smart loudspeaker: Harman Kardon Citation 500
EISA headphone: Sennheiser HD 660 S
EISA high-end headphone: Focal Clear
EISA hi-fi innovation: Micromega M-One M-150

Combined With Mobile Devices Expert Group
EISA portable dac/headphone amplifier: iFi Audio xDSD

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP
EISA home theatre amplifier: Denon AVC-X8500H
EISA home theatre receiver: Pioneer VSX-933
EISA home theatre speaker system: KEF Q Series
EISA best buy home theatre speaker system: Jamo S 809 HCS / S 810 SUB / S 8 ATM
EISA home theatre in-wall speaker: Focal 300IWLCR6 / 300IW6
EISA soundbar: LG SK10Y
EISA best buy soundbar: Polk Audio MagniFi MAX
EISA home theatre subwoofer: SVS SB-4000
Combined With Home Theatre Video & Display Expert Group
EISA high-end uhd blu-ray player: Panasonic DP-UB9000 series
EISA best buy uhd blu-ray player: Sony UBP-X700

Combined With In-Car Electronics Expert Group
EISA slim installation component: Morel Virtus Nano Integra 602 & SoundWall PowerSlim PMC600

HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP
EISA home theatre tv: Philips 65OLED903
EISA best buy oled tv: Philips 55OLED803
EISA best buy lcd tv: TCL 55DC760
EISA artificial intelligence tv: LG 65SK9500
EISA premium oled tv: LG OLED65E8
EISA premium lcd tv: Samsung 65Q9FN
EISA monitor innovation: Sharp Aquos LV-70X500E
EISA best buy projector: BenQ W1700
EISA premium projector: Sony VPL-VW760ES

Combined With Home Theatre Audio Expert Group
EISA high-end uhd blu-ray player: Panasonic DP-UB9000 series
EISA best buy uhd blu-ray player: Sony UBP-X700

Combined With Photography ExpertGroup
EISA photo video camera: Panasonic LUMIX DC-GH5S

Combined With Home Theatre Video & Display Expert Group
EISA PHOTO VIDEO CAMERA
Panasonic LUMIX DC-GH5S

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP
EISA CONSUMER SMARTPHONE: Nokia 7 Plus
EISA LIFESTYLE SMARTPHONE: Honor 10
EISA BEST BUY SMARTPHONE: NOA Element N10
EISA NOISE CANCELLING HEADPHONES: AKG N700NC
EISA MOBILE LOUDSPEAKER: JBL Xtreme 2
EISA WIRELESS IN-EAR HEADPHONES: JBL Endurance DIVE
EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER: LG XBOOM AI ThinQ WK7
EISA MOBILE AUDIO PLAYER: Pioneer XDP-02U

Combined Awards With Photography Expert Group
EISA BEST SMARTPHONE: Huawei P20 Pro

Combined With Hi-Fi Expert Group
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER: iFi Audio xDSD

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP
EISA IN-CAR HEAD UNIT: Pioneer AVIC-Z910DAB
EISA IN-CAR HIGH-END COMPONENT: Audison TH K2 II A Coro
EISA IN-CAR SMART UPGRADE: Match UP 7BMW
EISA IN-CAR SUBWOOFER: Audison APBX 10 AS
EISA IN-CAR PROCESSOR: Helix DSP MINI
EISA IN-CAR AMPLIFIER: Ground Zero GZPA 4SQ
EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER: JL Audio VX800/8i
EISA IN-CAR INTEGRATION: Mosconi Gladen Pico 8|12 DSP
EISA IN-CAR INNOVATION: Gladen Aures

Combined With Home Theatre Audio Expert Group
EISA SLIM INSTALLATION COMPONENT: Morel Virtus Nano Integra 602 & SoundWall PowerSlim PMC600

Full oversikt over prisene finnes også på EISAs hjemmeside, www.eisa.eu
Presentasjon av EISA finner du her: www.fotografi.no/dette-er-eisa

Tags from the story
,
Skrevet av
Mer fra Pål Otnes

Fortsatt billetter igjen til Dokfoto

Terje Bringedal inviterer igjen til Dokfoto og årts arrangement finner sted førstkommende fredag...
Les mer