Årets bilde er valgt

Kristian Helgesens bilde etter en tragisk trafikkulykke på Bygdøy i Oslo ble kåret til Årets bilde for 2008.

Juryen er ferdig med sitt arbeid og er enige om hva som blir Årets bilde 2011. Resultatet av konkurransen offentliggjøres ved åpningen av Dok 12.

Kristian Helgesens bilde etter en tragisk trafikkulykke på Bygdøy i Oslo ble kåret til Årets bilde for 2008.

Juryen bestod i år av Thomas Borberg , fotosjef Politiken, Ellen Lande Gossner, Morgenbladet og Richard Sagen, Adresseavisen. De var alle glade for å ha vært med i årets jury med tanke på året vi har bak oss, i følge Fotojournalisten.no.

Det ble i år sendt inn ca. 3.000 bilder og mye dreide seg om bombeattentatet i Regjeringskvartalet og massakren på Utøya. Juryen har savnet bilder fra andre hendelser i året som gikk.

Juryen uttaler til Fotojournalisten.no at nivået på årets innsendte materiale var jevnt høyt, men at det var en liten gruppe fotografers bilder som opprettholdt oppmerksomheten deres helt til mål.

Juryen kunne ønsker mer variasjon i bildematerialet, spesielt i seriene. Juryen mener at de fleste innsendte seriene var ikke godt nok redigert.

Uten at det sies direkte virker det som årets jury stort sett har vært enige om vinnerne. Resultatet får vi altså 22. februar.

 

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Leserbildet
Petter Sandell vant denne runden av Leserbildet i Fotografi. Øvrige finalister kan...
Read More
0 replies on “Årets bilde er valgt”