Årets duell – Canon EOS 5D Mark III eller Nikon D800?

Canon eller Nikon?

Årets duell er nå klar på Fotografi.no. Vi har testet de to kameraene mot hverandre i papirutgaven nr. 3-2012, og følger opp med testrapporter her på Fotografi.no.

Selv om de mest kompromissløse proffene nok er mer opptatt av Canon EOS 1D X eller Nikon D4, viser den enorme interessen for Canon EOS 5D Mark III og Nikon D800 at de sistnevnte nok frister flere – de er jo også mer oppnåelige for de fleste som ønsker et nytt Canon- eller Nikonhus med fullformat. Så hvem vinner? Les våre kommentarer i papirutgaven, og sammenlign de tekniske målingene her i nettutgaven og få svar. Du kan lese testrapporten om Canon EOS 5D Mark III her og testrapporten om Nikon D800 her.

Fotografis tester vil som hovedregel publiseres både i papirutgaven og i nettutgaven i tiden som kommer. I papirutgaven kan du lese vår gjennomgang av produktene, og vår bedømmelse etter å ha vurdert både bruksegenskaper, studert en rekke eksempelbilder (ikke minst utskrifter), og analysert testopptak og målinger. I papirutgaven benytter vi oss dessuten av den gode trykkekvaliteten til å vise eksempelbilder optimalisert for trykk. Noen tester vil likevel utelukkende komme i papirutgaven, og enkelte også utelukkende på Fotografi.no – det gjelder også førsteinntrykk som er godt aktualitetsstoff. Ved å bruke både papirutgaven og nettutgaven får vi plass til flere tester og produktomtaler uten at det fortrenger det både papirutgaven og nettutgaven legger størst vekt på: det gode fotografiet og hva som rører seg blant fotografer og i fotografmiljøet.

Ved å legge det meste av den tekniske delen av testen til Fotografi.no kan vi gi bedre plass til bilder og forklaringer i papirutgaven, samtidig som laboratorietestene gjøres tilgjengelig for alle. De som ønsker å sammenligne objektive målinger, kan oppsøke disse på Fotografi.no, mens de som dessuten leser papirutgaven får tilgang til hele testen. Vi vil også legge ut flere eksempelbilder i nettutgaven framover.

Fotografi.no har også fått en egen meny for tester, slik at det skal bli lettere å finne fram, og oversiktsider over henholdsvis tester på Fotografi.no og tester der hoveddelen står i papirutgaven.

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Test: Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
På ganske kort tid har Sony produsert hele tre varianter av sin...
Read More
0 replies on “Årets duell – Canon EOS 5D Mark III eller Nikon D800?”