Jo Michael de Figueiredo til topps i årets Gullsnitt

I kveld ble vinnerene av Gullsnitt kåret og feiret, i det som er Norges store konkurranse for kommersiell fotografi. Jo Michael de Figueiredo ble en velfortjent vinner av årets Grand Prix.

Årets jury bestod av fotografer med bred og variert erfaring fra bransjen, med fotograf Chris Harrison som jutyformann. Det deles ut utmerkelser i 13 kategorier, samt en ærespris og Grand Prix. Nytt av året er kategoriene ”Digital retusj” og ”Mat/drikke – emballasje/pakning”.

Årets utdeling er nummer 20 i rekken, og juryformann Chris Harrison var fornøy med årets konkurranse:

– Jeg satte virkelig pris på å være en del av årets jury, som besto av en gjeng svært engasjert fotografer, og det var en glede å oppdage den dybden av kunnskap som finnes om fotografering i Norge. Min oppgave som formann ble veldig enkel takket være alle som jobbet og delte sin kunnskap svært sjenerøst.

– Hvordan var deltagelsen i år?

– Det var mange gode innleveringer i år, men jeg kunne gjerne ha sett gjennom dobbelt så mange, de var slett ikke vanskelige å se på!

Jo Michael de Figueiredo vant året Grand Prix. Han stakk også av med seieren i kategorien "Mote/beauty" og fikk sølv i "Eget arbeid".
Jo Michael de Figueiredo vant året Grand Prix. Han stakk også av med seieren i kategorien «Mote/beauty» og fikk sølv i «Eget arbeid».

– Ser du en trend i årets materiale?

– Trenden var at det var mye bra personlig arbeid, og jeg må si at oppdragsgiverne bør være litt mer eventyrlystne. Fotografene kan komme opp med noen fantastiske arbeider om de får frie tøyler.

– Hvordan skilte årets Grand Prix–vinner seg ut fra bunken?

– Årets vinner var en av dem som gjorde noe virkelig spennende innen eget arbeid, og dette ble reflektert i det kommersielle arbeidet han har levert inn til konkurransen.
Fotografen er en av de som virkelig har et reflektert forhold til fotografiets natur, og det vises i arbeidet, avslutter juryformannen.

Vi har presentert flere av vinnerne i Fotografi siste året. Du kan blant annet lese om Simon Skreddernes i siste nummer av bladet, som fikk diplom i kategorien ”Redaksjonelt/feature».

Vi gratulerer også vår egen Morten M. Løberg som har blitt hedret med bronse i kategorien ”Eget arbeid”.

Alle bidragene kan du se på www.gullsnitt.com

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Nytt mentorprogram på Bilder Nordic
Fotoskolen Bilder Nordic i Oslo starter dette semesteret et nytt mentorprogram med...
Read More
0 replies on “Jo Michael de Figueiredo til topps i årets Gullsnitt”