Arktisk fotosalong

Foto: Olav-Inge Alfheim

Bodø fotoklubb inviterer til verdens nordligste fotokonkurranse, Arctic Exhibition 2011.

En fotosalong er en internasjonal fotokonkurranse som trekker deltagere fra fotoklubber over hele verden.

Bodø fotoklubb har i over ett år arbeidet med oppstart av en internasjonal fotokonkurranse med godkjenning fra FIAP, PSA og UPI. Disse godkjenningene er nå på plass og salongen er nylig åpnet for innsending. Siste frist for å sende inn bidrag er 1. mai. Konkurransereglene finner du på www.arcticexhibition.no.
“Fotosalonger” var en vanlig foreteelse i fotoklubbmiljøet inntil 1970- og 80-tallet. Dette er første gang siden 1985 at det arrangeres en internasjonal fotosalong i Norge og dette er verdens nordligste salong.

– Dette vil sette Bodø og Norge på kartet fotografisk langt ut over Norges grenser og gi tilfang av fotografer fra hele verden.
Med oss i jury og som støttespiller har vi Nils-Erik Jerlemar fra Sverige, fotograf og ansvarlig for flere salonger i Sverige og resten av verden, som har vært til uvurderlig hjelp for oss under planlegging og oppbygging, sier

Foto: Olav-Inge Alfheim

. Alvheim har vært leder i Bodø fotoklubb siden 2007.

Driftig fotoklubb

Bodø fotoklubb ble stiftet i 1946 og har hatt jevn drift i alle år, med flere ledende personligheter i fotoverden som sine medlemmer. De mest kjente er kanskje Rolf Schjesvold, nå leder i Norsges fotografforbund. Rune “hiv manskiten” Johansen er en annen.
Bodø Fotoklubb har hatt en svært positiv utvikling de siste fire årene hatt en svært positiv utvikling og har i dag ca. 100 medlemmer fra 13 til 80 år.
Resultat og kvalitetsmessig ligger Bodø Fotoklubb svært høyt oppe nasjonalt. I siste års landskonkurranse arrangert av Norsk selskap for fotografi fikk Bodø fotoklubb 3. plass. Bodø fotoklubb hadde også nest beste enkeltfotograf i konkurransen.
Bodø fotoklubb har også flere fotografer som har hevdet seg godt i internasjonale konkurranser, og en fotograf innehar internasjonal utmerkelse fra FIAP, den internasjonale fotoorganisasjonen som dekker hele Europa.
Klubben har eget lokale på Nordland kultursenter som leies fra Nordland Fylkeskommune.

More from Morten M. Løberg
Canon-stipend til kvinnelig fotojournalist
Er du profesjonell, kvinnelig fotojournalist kan du kjempe om et prosjektstipend på...
Read More
0 replies on “Arktisk fotosalong”