Arnfinn Johnsen: 33 fotografier fra Senja og Island

Gatklettur Island © Arnfinn Johnsen

Utstillingen ”ØY” av fotograf Arnfinn Johnsen vises nå på Galleri ArtSenja.

Prosjektet viser landskapsfotografier fra to øyer som har vært viktig for fotografen. Arnfinn Johnsen ble selv født og vokste opp på Senja, og Island har han hatt som reisemål gjennom 30 år. Nå samles bildene til utstilling, og da naturligvis på Senja.

– Temaetisk falt valget på disse to øyene da de begge har er en svært røff natur, noe også folket på øyene bærer preg av, forteller fotografen. – Her bor tøffe, direkte mennesker som har vokst opp i krevende omgivelser, spesielt for en generasjon eller to siden. I dag er disse samfunnene til dels likt mye annet, men menneskene bærer ennå preg av impulsivitet, tøffhet og en utpreget galgenhumor, noe man antagelig var avhengig av før i tiden for å klare hverdagens utfordringer.

Fotografiene er i sort/hvitt, noe som var avgjørende for å formidle dramatikken i naturen på disse to øyene. Og fraværet av mennesker er påfallende, særlig for en fotograf som stort sett jobber med mennesker.

– Mitt liv som fotograf har vært preget av å portrettere mennesker, men denne gangen er fotografiene blottet for mennesker. Et bilde eller to inneholder spor av menneskelig virksomhet, men i en kontekst der naturen tar det menneskeskapte tilbake. Denne gangen får den dramatiske og røffe naturen på Senja og Island fortelle historien uten folk i bildene, avslutter Arnfinn.

Utstillingen åpner i morgen 22. august på ArtSenja i Vangsvik.

www.artsenja.no
www.fotograf-johnsen.no

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Tom Sandberg er død (1953-2014)
Tom Sandberg gikk i dag bort, 60 år gammel. Det er en...
Read More
0 replies on “Arnfinn Johnsen: 33 fotografier fra Senja og Island”