Se vinnerbildene fra andre runde av Årets fotograf

2. plass. Madeleine M. Karlstrøm

Yngve Vogt fra Oslo vant denne runden med sitt stupebilde i et noe uvanlige perspektiv, og Tina Hult leder fremdeles etter andre runde. Det ble ingen store rokeringer i teten, hun er fremdeles tett fulgt av Guri Wahl og Ann Cathrin Buchardt.

1. Plass. Yngve Vogt
1. Plass. Yngve Vogt

Det er mulig temaet “årstider” var et vanskelig tema, da det kom inn en del færre bilder til andre runde enn til første runde. Alikevel var det mange gode bidrag som ble juryert av den anerkjente naturfotografen Pål Hermansen. Pål Hermansen er en av Norges mest profilerte naturfotografer, samtidig som han også er en av dem som tydeligst sprenger det tradisjonelle naturfotografiets rammer. Han har vunnet flere internasjonale priser, hatt mange bilder og artikler på trykk i internasjonal presse, og han har utgitt rundt 20 egne fotobøker.

Her kan du lese hans kommentar fra juryeringen:

Med temaet årstider går tankene til naturen.  Dermed forventet jeg å finne mange naturbilder i bildebunken. Det stemte, men heldigvis var det også en god del fotografer som hadde evnet å gå videre, ut over gjengivelsen av flott natur. Naturfotografer lever ofte litt i sin egen verden, med egne idealer, som ofte kan gjøre det vanskelig for dem å nå fram i andre fotografiske sammenhenger. Det var tydelig også her. Derfor ble de fleste fargesprakende naturlandskapene fort plukket ut av bunken, mens de bildene som gikk dypere inn i en tolking av temaet og bar fotografens fingeravtrykk (ikke helt bokstavelig…), sto løpet ut.

Helt til topps gikk altså Yngve Vogt og vil motta rundepremien, et Canon Powershot G16.

Neste runde har tema “Action” og juryeres av Martin Slottemo Lyngstad. Frist for innsending er 13. september.

Reglene for Årets fotograf finner du her.

Her kan du se bildene som vant de høyeste poengsummene:

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Er du Wildlife Photographer of the Year 2014?
Det er ikke hvem som helst som står bak konkurransen Wildlife Photographer...
Read More
0 replies on “Se vinnerbildene fra andre runde av Årets fotograf”