Associated Press: Grunnløse påstander fra Nordic Light

– Hverken jeg eller Associated Press har tenkt å starte noen ordkrig med Nordic Light-leder Anne Lise Flavik, skriver bilderedaktør Odd Andersen ved APs London-kontor i en epost.Associated Press har nektet Nordic Light og kurator Stuart Franklin å vise bilder fra krigen i Gaza, bilder som AP har rettighetene til. Det blir derfor en noe amputert utsilling “Point of no return” som åpner i Kristiansund i morgen. Flavik har beskylt AP for å drive sensur.

“Følgende pressemeldingen blir det eneste vi kommer til å si om saken”, skriver Andersen.

“Associated Press har uten grunn blitt beskyldt for sensur og forsøk på og begrense yttringsfriheten av Nordic Light festivalen I Kristiansund.

Disse beskyldningene er grunnløse fra start, da det er AP og våre fotografer som har produsert og distribuert disse bildene over hele verden, ofte med fare for liv og helse.

Grunnlagt i 1846, AP har en stolt tradisjon I å dekke nyheter, og alle sider ved nyhetene, uten binding til noen part fra mange nasjoner og konfliktomeråder rundt om i verden.

APs journalistikk, i bilder eller ord taler for seg selv. Så vi vil alltid unngå og delta i forum eller utstillinger som bruker vårt arbeid til å fremme en bestemt side av en sak, da dette vil kompromitere vårt grunnleggende prinsipp som en uavhenging nyhetsorganisasjon.”

More from Morten M. Løberg
Harefotoworkshop i Finnmark
Terje Sylte har vært på harefotoworkshop på Rolvsøy i Finnmark og vant...
Read More
0 replies on “Associated Press: Grunnløse påstander fra Nordic Light”